|

Çıkar lobisi 'Gezi'yi kullanıyor

Türkiye'deki son 10 yılda yaşanan gelişmeleri hazmedemeyenler olduğuna dikkat çeken Şimşek, 'Gezi Parkı olaylarının arka planında bir tezgah kuruldu. Bazılarına göre küresel krizden yıldızlaşarak çıkan Türkiye çok oldu' dedi.

.
00:00 - 17/06/2013 الإثنين
Güncelleme: 22:36 - 16/06/2013 الأحد
Yeni Şafak
Çıkar lobisi 'Gezi'yi kullanıyor
Çıkar lobisi 'Gezi'yi kullanıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gezi Parkı olaylarının Türkiye'nin yükselişini hazmedemeyenlerin bir tezgahı olduğuna dikkat çekti. Şimşek, faiz lobisi adı altında çıkar lobisinin işbaşında olduğunu belirterek, 'Mayıs ayı ilginç bir aydır. Türkiye birçok noktada zirveyi buldu. Faiz yüzde 4,6-4,7 ile Cumhuriyet tarihinin en düşük noktasını gördü. Türkiye'nin 10 yıllarını alan trilyonlarca dolarlık kaynağını ve enerjisini heba eden terör sorununda adım atıldı ve fiilen terör örgütünün elemanları Türkiye'yi terk etmeye başladı. Mayıs ayının sonunda bu başarıları gölgelemek için böyle bir tezgah kuruldu' dedi.

TÜRKİYE ÇOK OLDU

'AB'nin tamamında 300 bin net istihdam kaybı varken, Türkiye'de 5 milyona yakın istihdam oluşturulmuş. Yani Türkiye son 60 yılın en büyük küresel krizinden yıldızlaşarak çıkmış, Türkiye çok olmaya başlamış' diyen Şimşek, 'Olaylar devam etse, kontrol altına alınmasa veya bu dezenformasyon sürecine biz müdahil olmasaydık, muhtemelen çok çok büyük çıkışlar yaşanacaktı' diye konuştu.

ORGANİZE İŞLER BUNLAR

Olayın siyasi boyutuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Maliye Bakanı Şimşek, komplo teorilerine inanmayan bir kişi olduğunu, ancak gelişmelere bakıldığında bu işin organize olma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.

En büyük kaygı istikrarın bozulması

Şimşek, 'Türkiye, son 10 yılda reformlar yapabildiyse, makroekonomik anlamda güçlü bir performans yakalayabildiyse, bu tamamen, herkes biliyor ki siyasi istikrarın bir ürünüdür. Dolayısıyla en büyük kaygıları şuydu; acaba önümüzdeki bir kaç gün içinde siyasi istikrar bozulacak mı? Neredeyse böyle bir algı uyandırılmış. İnanılmaz derecede büyük bir dezenformasyon var' diye konuştu. Şimşek, yatırımcıları bilgilendirerek bu sayede dezenformasyonun önüne geçmeye çalıştıklarını ifade etti.


٪d سنوات قبل