|

Çılgın Türkler devler liginde

Krizde Türk yöneticilerine olan ilgi artmaya başladı. Coca-Cola, Pepsi, Microsoft gibi devlerin ardından Dexia da, Yönetim Komitesi Üyeliğine bir Türkü seçti

Serkan Biter
00:00 - 22/12/2010 Çarşamba
Güncelleme: 00:34 - 22/12/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Çılgın Türkler devler liginde
Çılgın Türkler devler liginde

Türkiye'nin küresel krizde gösterdiği performans, yabancı firmaların Türk yöneticilerine olan ilgisini her geçen gün artırıyor. 1990-2010 yılları arasında birçok irili ufaklı krizle boğuşan Türk CEO'lar, gösterdikleri bu başarı ile yabancı firmaların ilgi odağı haline geldi. Coca-Cola, Pepsi, Microsoft gibi birçok firmanın önemli noktalarında görev alan Türk yöneticilerine son olarak Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş katıldı.

KARAR ALMA SÜREÇLERİNDE ROL ALACAK

Dexia Grubu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Ateş'in Dexia'nın Yönetim Komitesi Üyesi olarak atandığını bildirdi. Bu gelişmeyle birlikte Hakan Ateş, dünya çapında faaliyetleri bulunan yabancı bir bankanın küresel karar alma süreçlerinde etkin rol oynayacak ilk Türk banka yöneticisi de oldu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 27'NCİ FİNANS GRUBU

Hakan Ateş , 2010 yılının 3. çeyreğinde yaklaşık 600 Milyar Euro'luk bir aktif büyüklüğüne erişen ve sahip olduğu 33 banka ile dünyanın en büyük 27'nci, Avrupa'nın ise en büyük 16'ncı finans grubu konumunda bulunan Dexia'nın, 9 Yönetim Komitesi Üyesinden birisi olacak.

'ÇILGIN TÜRKLER' DEVLER LİGİNDE

Küresel krizin patlak verdiği 2008 yılından bu yana dünya devleri üst düzey kadrolarına bir bir Türkleri katıyor. 2008 yılında Coca-Cola'nın bir numaralı adamı olan Muhtar Kent'in ardından, Çağlayan Arkan, 2009 yılında Microsoft'un Dünya Üretim ve Kaynaklardan Sorumlu Genel Müdür görevine atandı. İçecek sektöründe Coca-Cola'nın en büyük rakibi olan Pepsico ise Ümran Beba'yı 18 ülkeyi kapsayan Asya Pasifik Bölge Başkanlığına atadı.


600 milyar euroda söz sahibi oldu

1976'da TED Ankara Koleji'nden, 1980'de ODTÜ İşletme'den mezun olan Hakan Ateş, bankacılık kariyerine 1981 yılında İş Bankası'nda Müfettiş olarak başladı. 1997 Haziran ayında kurucu Genel Müdür olarak DenizBank'ta başlayan Hakan Ateş, 2010 yılının 3. çeyreği itinbariyle 600 milyar euroluk aktif büyüklüğe sahip Dexia'nın Yönetim Komitesi Üyesi olarak hizmetlerine küresel düzeyde devam edecek.


13 yıl önce