|

Cirit'e 200 milyon dolarlık sipariş

Abu Dabi Savunma Sanayii Fuarı'nda Türk firmaları ilgi odağı oldu. Roketsan üretimi Cirit füzelerinin satışı için Birleşik Arap Emirlikleri ile 200 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.

.
00:00 - 21/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:10 - 20/02/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Cirit'e 200 milyon dolarlık sipariş
Cirit'e 200 milyon dolarlık sipariş

Savunma Sanayisi Müsteşarı Murat Bayar, Abu Dabi Savunma Sanayii Fuarı'ndaki önemli gelişmelerden birisinin, ROKETSAN'ın geliştirdiği lazer güdümlü roket ''Cirit''in Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri için yaklaşık 200 milyon dolarlık sözleşme imzalanması olduğunu söyledi.

Kocaeli'de Türk Silahlı Kuvvetleri için üretilen kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer koruyucu kıyafetlerin ilk partisinin teslim törenine katılan Bayar, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'nin Abu Dabi'deki Savunma Sanayiii Fuarı'na büyük katılım gerçekleştirdiğini ifade eden Bayar, fuara katılan 59 firmanın içinde ana firmalarla birlikte KOBİ'lerin, Teknokent ve Ostim'den firmaların katıldığına dikkati çekti. Bayar, şöyle konuştu:

''Fuardaki en ciddi katılımcılardan biriydik, şirketler ve ürünlerimiz büyük ilgi gördü. Fuardaki önemli gelişmelerden birisi, ROKETSAN'ın geliştirdiği lazer güdümlü roketlerimiz 'Cirit'in Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri için sözleşme imzalanmasıydı. Bu 200 milyon dolara yakın bir sözleşme. Artık şirketlerimiz, yüksek teknoloji ürünlerini dünya ülkelerine ihraç eder bir konuma gelmiş bulunuyor.''

ULUSLARARASI SATIŞ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Bayar, savunma sanayisinin yerlileşmesi kapsamında yürütülen çalışmalarda ana platformların yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını vurgulayarak, ''Altay'' tankının test aşamalarına başlanacağını, insansız hava aracı ''Anka''nın test aşamasının tamamlandığını ve seri üretime başlanacağını, ''Atak'' helikopterinin ise teslimat aşamasında olduğunu kaydetti. ''Ana platformlarımız envanterlerimize girip, gerçek harekat ortamlarında kullanılmaya başladığında hepsinin ihracatını göreceğimize inanıyorum'' diyen Bayar, 3 sistemin de bir takım uluslararası satış görüşmelerinin başladığını sözlerine ekledi.


11 yıl önce