|

''Çözüm'' halka yansıdı

Bakan Cevdet Yılmaz, çözüm süreciyle beraber kamu ve özel sektör yatırımlarının Güney ve Doğu Anadolu''da arttığını söyledi.

.
00:00 - 23/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:42 - 22/07/2014 Salı
Yeni Şafak
''Çözüm'' halka yansıdı
''Çözüm'' halka yansıdı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirirken, ''Geçmişte en küçük darbelerle, tartışmalarla sarsılan ekonomi bugün dimdik yoluna devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları da ekonomik perspektifimize yeni bir güç katacaktır'' dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ ÖNEMLİ

Bakan Yılmaz, çözüm sürecinin ülke için son derece hayati bir süreç olduğunu ifade ederek, Türkiye''nin siyasi istikrarı ve kalkınması, kaynakların boş alanlara harcanması yerine halkın ihtiyaçlarına harcanması, bölgede huzur ve kardeşliğin tesisi için çözüm sürecinin devam edeceğini söyledi. Yılmaz, çözüm sürecinin sağladığı normalleşmenin halkın psikolojisine de ve ekonomiye de yansıdığını dile getirdi.

KİMSEDE SİLAH KALMASIN

Çözüm sürecinin devam ettiğini, süreçte önemli bazı aşamalara gelindiğini kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu: ''İstiyoruz ki ülkemizde artık elinde silah olan hiç kimse kalmasın. Kim siyaset yapacaksa gelsin, meşru zeminde siyaset yapsın. Şiddeti, kavgayı ülkemizin gündeminden çıkaralım. Kimin söyleyecek sözü varsa gelsin, sözünü söylesin. Kimin önerecek politikası varsa gelsin özgür bir şekilde ifade etsin. Bunların hiç kimseye faydası yok. Birlik beraberlik içinde ama her türlü farklılığa tolerans göstererek, uyum sağlayarak bir arada yaşamak durumundayız.''


10 yıl önce