|

Çözüm sürecine kale gibi yatırım

Kalekim Mardin Fabrikası, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından törenle hizmete açıldı. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kalekim Mardin Fabrikası'nın, bölgedeki mevcut ve potansiyel pazar ihtiyacını karşılamak amacıyla 5 yıllık yatırım planları çerçevesinde hayata geçirildiğini söyledi.

Erdi Yılmaz
00:00 - 22/09/2013 Pazar
Güncelleme: 19:34 - 21/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Çözüm sürecine kale gibi yatırım
Çözüm sürecine kale gibi yatırım

Çözüm süreci Güneydoğu Anadolu'daki meyvelerini vermeye devam ediyor. Yaşar Holding'in Urfa'daki fabrika yatırımının ardından Kale Grubu'da Mardin'de 5 milyon liralık yatırım yaptı. Kalekim Mardin Fabrikası, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından törenle hizmete açıldı. Fabrikada, bölgenin yapı kimyasalları pazarına yönelik ekonomik, standart ve teknik yapıştırıcılar ile ısı yalıtımı ürünleri üretilecek. Kuzey Irak ve bölgedeki yakın ülkeler için sağladığı lojistik avantajdan dolayı Kale Grubu için üs görevi görecek Kalekim Mardin Fabrikası'nda, önümüzdeki süreçte su yalıtımı malzemeleri üretimi de yapılacak. İlk etapta 30 çalışan istihdam eden şirket, yakın zamanda çalışan sayısını 50'ye çıkaracak.

POTANSİYEL VAR

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kalekim Mardin Fabrikası'nın, bölgedeki mevcut ve potansiyel pazar ihtiyacını karşılamak amacıyla 5 yıllık yatırım planları çerçevesinde hayata geçirildiğini söyledi. Okyay, 5 milyon TL'lik yatırım yaptıkları Mardin fabrikasına kısa süre içinde bir 5 milyon liralık daha yatırım yapacaklarını açıkladı.

KUZEY IRAK'A SATIŞ

Bu fabrika ile rekabet gücünü artıracaklarını, böylece bölgeye yakın olan Ortadoğu ve Arap ülkeleri ile Türki Cumhuriyetlerine ve özellikle de Kuzey Irak'a yönelik satış potansiyelimizi yükselteceklerini söyledi. Bodur, 100 ülkede 400'ü aşkın ihracat noktasında kendi ürünlerinin üretildiğini söyledi. Kale Grubu'nun bin 300 tedarikçisi, 750'nin üzerinde bayisi, 15 bin satış noktası bulunuyor. Yıllık cirosu 1,3 milyar TL olan Kale Grubu, gelirinin yüzde 2'sini Ar-Ge'ye ayırıyor. Şirket Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın ise 12'inci seramik karo üreticisi konumunda. Havacılık ve savunma alanında yüzde 100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, teşvikte 6. bölgede yer aldıklarını, bu sebeple yatırım yapan şirketlerin 12 yıl boyunca sigorta primi ödemeyeceğini söyledi. Tutaşı, 'Yatırım için gelenlere kendi fabrikamızı kuruyormuş gibi onlara yardımcı olacağız. Kapımız herkese açık, Altyapımız hazır' şeklinde konuştu.

Sürecin getirdiği huzur yaşanıyor

Açılışa katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, bölgenin son 8 aydır sürecin getirdiği huzuru yaşadığını belirterek, 'Huzur olmazsa bu bölgeye yatırım gelmez. Onunu için sürecin değerini bilmek lazım' dedi. Kale Grubu'nun fabrika yatırımının Mardin için önemli olduğunu belirterek, 'Kale Grubu geldiyse bu önemli. Diyarbakır'da verdiğiniz mesajı izledim. Bu bölgeye vereceğiniz katkı çok önemli. Kale Grubu'nun yaptığı öncülüğü dipğer şirketler de yapmalı.' dedi. Bu tür tesisler büyür ve çoğalırsa Dağo'da buralardan ekmek yiyenlerin de artacağını vurgulayan Bakan, 'Son 10 yılda kamu yatırımlarında Mardin'de 75 kat arttı. Teşvik sistemi ile yatırımcı sayısını ve ihracat rakamlarını belli seviyeye getirdik. Herkese gönül rahatlığı içinde gelebilirsiniz diyorum' ifadelerini kullandı.

11 yıl önce