|

Derviş'ten Komşu'yu kurtaracak formül

Yunanistan'da iyileşmenin büyüme ve iş fırsatlarına bağlı olduğunu belirten Kemal Derviş, bunun yolunun da ülkedeki güneş enerjisi ve yeşil teknolojiyi kullanmaktan geçtiğini vurguladı

Aa
00:00 - 9/07/2011 Saturday
Güncelleme: 00:30 - 9/07/2011 Saturday
Yeni Şafak
Derviş'ten Komşu'yu kurtaracak formül
Derviş'ten Komşu'yu kurtaracak formül

Brookings Enstitüsü Küresel Ekonomi ve Kalkınma Programı Başkan Yardımcısı Kemal Derviş, deniz, gemiler ve güneş enerjisinin Yunanistan ekonomisinin büyümesini sağlayacağını belirtti. Derviş'in, dünkü İngiliz Financial Times (FT) gazetesinde, Yunanistan'daki ekonomik kriz ve bu krizden çıkış yollarıyla ilgili bir makalesi yayımlandı. Yunanistan ekonomisiyle ilgili aylardır, harcama kesintileri, bütçe açığını azaltma gibi konularda çeşitli önerilerin ortaya atıldığını ve tartışıldığını ifade eden Derviş, “iyileşmenin büyümeye ve iş fırsatları yaratmaya bağlı olduğunu” kaydetti.

İŞ FIRSATLARI OLUŞTURULMALI

Yunanistan'da büyüme sağlanmadan, GSYH'ye oranının daha da artacağı uyarısında bulunan Derviş, yeni iş fırsatları yaratılmadan da ülkede uygulanan programın sürdürülebilir olmayacağının altını çizdi.

DOĞAL KAYNAKLARI KULLANIN

Yüksek kaliteli turizm sektörünün Yunanistan ekonomisinin geleceği için önemine dikkati çeken Derviş, “Kültürel aktivitelerle desteklenmiş ve güçlendirilmiş yüksek kaliteli bir turizm sektörü, Yunanistan'ın geleceği için önemli olmaya devam edecektir. Yüksek değer kazandırılmış tarım da önemli olacaktır. Gemicilikten elde edilen gelir, ekonomiye daha fazla kanalize edilmeli. Gemicilik, yüksek teknoloji sektöründe uygun yer bulmalı. Son olarak, Yunanistan'ın rüzgar ve güneş enerjisi potansiyeli ve yeşil teknolojisi, büyümesi için temel kaynak olabilir” ifadelerine yer verdi.



13 years ago