|

Devlette ayrı yapı olmaz

Cumhurbaşkanı Gül, devlet sistemi içinde anayasa ve kanunların bağlayıcı olduğunu belirterek, ''Devlet içinde ayrı devletler, ayrı oluşumlar, referansını başka yerden alan dayanışmalar olamaz'' dedi.

.
00:00 - 18/04/2014 Cuma
Güncelleme: 23:26 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Devlette ayrı yapı olmaz
Devlette ayrı yapı olmaz

İş dünyasına Türkiye'de yaşanan tartışmalar nedeniyle morallerini bozmamaları çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tartışmaların 'kırıcı, dışlayıcı ve kutuplaştırıcı' olmaması konusunda uyardı. Gül, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Ankara'daki 2014'ün ilk Yüksek İstişare Konseyi toplantısına onur konuğu olarak katıldı.

YABANCI REFORMA GELDİ

Ülke bütünlüğüne de vurgu yapan Cumhurbaşkanı Gül, 'Tabii ki devlet sistemi içerisinde anayasa, kanunlar bağlayıcıdır. Devlet sistemi içinde ayrı devletler, ayrı oluşumlar, referanslarını başka yerlerden alan dayanışmalar kesinlikle söz konusu olamaz' dedi. İleri demokratik değerlerin gelişmesinde hukukun rolüne vurgu yapan Gül, yabancı yatırımların artmasında bu alanda yapılan reformların etkili olduğuna dikkat çekti.

ÖZEL SEKTÖRE ÇAĞRI

Gül, son dönemde büyümede biraz geriye düşüldüğünü ancak, bunu toparlayabilmek için özel sektörün rolünün önemli olduğunu kaydetti. Gül, 'Türk ekonomisinin lokomotifi artık özel sektördür. Özel sektör istihdam yaratmaktadır' dedi.

Küresel ekonomiye entegre olunmalı

Teknolojik gelişme ve yüksek katma değerli mal ve hizmet üretme yarışında ve reform yapmakta gecikilmemesi gerektiğine vurgu yapan TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, aksi durumda büyük fırsatları kaçırma endişesini taşıdıklarını dile getirdi. Yılmaz, 'Ekonominin geleceğini, toplumun refahını piyasa ekonomisinde görüyorsak, bunu ancak küresel ekonomiye entegre olarak sağlayabileceğiz' dedi. TÜSİAD YİK Toplantısı'nda konuşan Yılmaz, çoğulcu bir yönetim anlayışının önemine de işaret etti.


10 yıl önce