|

Dünyanın ''enerji''si İstanbul''da toplanıyor

Global enerji şirketlerinin temsilcilerinin İstanbul''da bir araya geleceklerini söyleyen Jeofizik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Demirbaş, 'Önemli anlaşmaların ülkemizde yapılmasını sağlamayı amaçlıyoruz' dedi

Aa
00:00 - 17/09/2012 Pazartesi
Güncelleme: 00:34 - 17/09/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Dünyanın ''enerji''si  İstanbul''da toplanıyor
Dünyanın ''enerji''si İstanbul''da toplanıyor

Global enerji şirketlerinin temsilcileri ve önemli bilim adamları 17-19 Eylül tarihleri arasında İstanbul Uluslararası Jeofizik Konferansı''nda bir araya gelecek. Yerli ve yabancı firmaların yer alacağı Jeofizik Konferansı ve Petro-Gaz sergisinde, jeofizik, petrol ve doğal gaz alanındaki son gelişmeler, teknik oturumlar, tartışmalar ve atölye çalışmalarıyla ele alınacak.

ENERJİNİN KÖPRÜSÜ TÜRKİYE

Açıklamada, konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Jeofizik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Demirbaş, dünyanın önemli kömür, petrol ve doğal gaz kaynaklarının Ortadoğu, Kafkaslar, Orta Asya, Kuzey Afrika ülkelerinde bulunduğunu ve bu bölgelerin merkezi konumunda yer alan Türkiye''nin, enerjinin ana talep merkezi olan Avrupa ile bu ülkeler arasında bir köprü görevi gördüğünü kaydetti.

Ana teması fosil yakıtlar olan organizasyona, dünyanın farklı ülkelerinden üst düzey yöneticiler, uluslararası firmalar ve önemli bilim insanlarının katılacağını bildiren Demirbaş, kongrede, Türkiye, ABD, Avrupa, Asya ve Ortadoğu ülkelerinden tanınmış bilim insanlarının 160''dan fazla bildiri sunacağını ifade etti. Demirbaş, değerlendirmesinde, 'Bu bildirilerde fosil yakıtlar ve jeotermal gibi doğal kaynakların aranmasında kullanılan jeofizik yöntemlerde veri toplama, veri işlem ve yorum tekniklerindeki yeni gelişmeler tartışılacak ve Türkiye''ye komşu ülkelerdeki ilginç petrol arama uygulamaları anlatılacak' ifadelerini kullandı.

Önemli anlaşmalar bekleniyor

Kongrenin temel amacının Türkiye''nin çevresinde fosil yakıtlar üreten ülkelerdeki ulusal ve uluslararası firmaları ve jeofizik mühendislerini bir araya getirmek ve bir çeşit mihmandarlık yapmak olduğunu belirten Demirbaş, 'Böylece, ülkemizin bu sektörde bir ana merkez olmasını, önemli anlaşma ve görüşmelerin ülkemizde yapılmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Düzenlenecek kongre ve sergi ile mevcut işbirliği bağlarının güçlenmesi ve yeni işbirliği imkânlarının ortaya çıkartılması sağlanacak' değerlendirmesinde bulundu.


12 yıl önce