|

Dünyanın gözü HÜRKUŞ''ta

.
00:00 - 31/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 21:46 - 30/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Dünyanın gözü HÜRKUŞ''ta
Dünyanın gözü HÜRKUŞ''ta

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Uçak Grup Başkanı Özcan Ertem, HÜRKUŞ''a ilişkin olarak, ''Dış temaslarımız gösteriyor ki biz bu uçakları teslim edene kadar yeni ihracat ağırlıklı siparişler olabilir'' dedi. ''Türk Hava Kuvvetleri, 15 uçaklık bir seri siparişi verdi'' diyen Ertem, bu siparişin 40 adet de opsiyonu olduğunu kaydetti.

14 UÇAK 2019''DA

Ertem, çalışmalara başladıklarını ve yardımcı sanayi şirketlerine kendileriyle ilgili parça siparişleri verdiklerini dile getirerek, ''Bu parçaların ilkinin gelmesi 1.5-2 yıllık zaman alıyor. O nedenle bizim de ilk uçağı teslimimiz 4''üncü yıla kadar sürüyor. 4''üncü yılda ilk teslimatı yaptıktan sonra onu takip eden yılda kalan 14 uçağı teslim edeceğiz. İnşallah 2019''a geldiğimizde 15 uçağı teslim etmiş olacağız. Şu anki dış temaslarımız gösteriyor ki biz bu uçakları teslim edene kadar olan sürede bunların arkasının geleceği ve yeni bir takım siparişler, ihracat ağırlıklı siparişler olabilir'' diye konuştu.

TSK İLE HÜRKUŞ C

Türk Hava Kuvvetleri''nin (TSK) askeri elektroniklerle donatılmış tipi olan HÜRKUŞ B modelini alacağına değinen Ertem, şöyle konuştu: ''Burada özellikle uçağın kokpitinde savaş uçakları gibi ekranlar onların yönetimi olacak. Pilotların ellerindeki lövyeler ve butonları ona göre değişiyor. HÜRKUŞ C ise yaklaşık 1,5 ton kadar kanatlarının altına yük alabilen bir uçak. Bunun tanımı yapıldığında zannediyorum HÜRKUŞ C''den de bir sipariş olacaktır.''

THK hava yolu şirketi kuracak

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, hava yolu şirketi kurma çalışmalarına başladıklarını belirterek, ''Kurulacak hava yolu şirketi başlangıçta çok büyük olmayacak. Hem kargo hem de yolcu taşımacılığı yapılacak'' dedi. Yıldırım, son yıllarda Türk insanının kolay ve emniyetli ulaşım yolu olan hava yolunu tercih etmeye başladığını ifade ederek, parlak bir sektör olduğunu söyledi. Yıldırım, ''Kendi hava yolu şirketimizi kurma çalışmalarını sürdürüyoruz. Kargo ve yolcu taşımacılığı yapılacak'' dedi.


10 yıl önce