|

Dünyaya ''hava'' attık

.
00:00 - 30/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:44 - 29/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Dünyaya ''hava'' attık
Dünyaya ''hava'' attık

Ukrayna-Rusya arasındaki gerginlik başta olmak üzere, bölge ülkelerinde yaşanan istikrarsızlık ve güvenlik riskleri, Türkiye hava sahasına olan talebi artırdı. Türk hava sahasını kullanan uçakların sayısı son bir haftada yüzde 30 artış gösterdi. Bu yıl Nisan-Temmuz ayından itibaren Türk hava sahasını kullanan transit uçak trafiği sayısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15''lik artış gerçekleşti.

UÇUŞ TRAFİĞİNDE ARTIŞ

Malezya uçağının Ukrayna''da düşürülmesiyle Türk hava sahasındaki uçak trafiği daha da yoğunlaştı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi''nin verilerine göre, uçağın düşürülmesinden önce Türk hava sahasını kullanan transit uçak trafiği sayısı günlük 850 iken uçağın düşürülmesinden sonra bu rakam ortalama 1.100''e çıktı. Başka bir ifadeyle olayın ardından Türk hava sahasındaki trafik yüzde 30 arttı. Türkiye hava sahasını daha sık kullananlar arasında Avrupa-Uzakdoğu uçuşlarını gerçekleştiren Singapur Hava Yolları ile Malezya Havayolları firmaları yer aldı.

GÜVEN VERİYORUZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, havacılıkta dünyanın en önemli aktörleri arasında yer alan Türkiye''nin, hava sahasını güvenli bir şekilde sevk ve idarede parmakla gösterilen bir ülke haline geldiğini, geçen yıl 1.3 milyon uçağın geldiğini söyledi.

Rusya-Ukrayna geriliminin ardından Malezya uçağının düşürülmesi dünyada havacılık şirketlerinin Türkiye''ye ilgisi arttırdı. Türk hava sahasını kullanan transit uçak trafiği, son bir haftada 850''den bin 100''e yükseldi.

10 yıl önce