|

Ekmeğe de üreticiye de yeniden ayar getiriliyor

Bilinen ekmeğin dışındaki çeşitlerde standart olmadığı için problemler yaşandığı noktasından hareketle Tarım Bakanlığı, ekmek tebliğini yenileyerek firma sayısını azaltacak

Şükrullah Dolu
00:00 - 13/01/2010 Çarşamba
Güncelleme: 22:18 - 12/01/2010 Salı
Yeni Şafak
Ekmeğe de üreticiye de yeniden ayar getiriliyor
Ekmeğe de üreticiye de yeniden ayar getiriliyor

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Yem ve Gıda Tescil Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Halis Korkut, ekmek tebliğini yeniden revize ettiklerini söyledi. Çeşit ekmeklerde standart olmadığı için problemlerin çıktığını ifade eden Halis Korkut, ekmek çeşitlerinde de bir standart ve ölçülebilirlik sağlayacaklarını, belirterek şöyle devam etti: 'Türkiye'de 50 bin adete yakın gıda üreten iş yeri var. Biz bunu bir övünç kaynağı olarak görüyoruz ama aslında öyle değil. Çünkü iş yerinin çokluğu denetimi ve standardın sağlanmasını zorlaştırıyor. Nitekim Fransa'da bu sayı 6 bin Almanya'da ise 8 bin civarında. Uygulamamaya koyacağımız asgari hijyenik ve teknik şartları sağlamaları için iş yerlerine 1 yıl süre vereceğiz, bunu sağlayamayan iş yerlerini kapatacağız.'

PROAKTİF YAKLAŞIM

UNO'nun, ekmeğin sağlıklı beslenmedeki yerine dikkat çekmek ve kamuoyunu bilinçlendirmek için düzenlediği 'Sağlıklı beslenmede ekmeğin Yeri ve Önemi' konulu panelde konuşan Korkut, denetimde proaktif bir yaklaşıma geçtiklerini vurgulayarak 'Bakanlık olarak ana temamız reaktif değil, proaktif kontrol sistemine yönelmektir' dedi.

14 yıl önce