|

Emekliler Bakan Çelik'e çıkıyor

Tüm Emekliler Sendikası, banka promosyonu için topladığı imzaları 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e iletilecek. Sendika Genel Başkanı Veli Beysülen, 2007 yılında kamu çalışanlarına promosyon verilmesi için başbakanlık genelgesi çıkarıldığını fakat bunun uygulanmadığını savundu.

Cihan
00:00 - 9/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 17:01 - 9/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Emekliler Bakan Çelik'e çıkıyor
Emekliler Bakan Çelik'e çıkıyor

Sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Beysülen, hükümetin emeklilere banka promosyonu verilmesi için yaptığı çalışmayı değerlendirdi. Öncelikle hükümetin özel bireysel emeklilik sistemi politikasını eleştiren Beysülen, hükümetin hedefinin kamu emeklilik sistemini çökertmek olduğunu savundu.

"PROMOSYON VERİLMESİ İÇİN 2007'DE GENELGE ÇIKARILDI"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in emeklilere yıllık bir maaş kadar promosyon verilmesi için, bankalarla görüşmelere başlanacağı yönünde açıkalamalar yaptığına değinen Beysülen, Çelik'in daha sonra bankaların, yıllık 70 TL vermeyi kabul ettiği şeklinde açıklamalar yaptığını ve önemli olanın az veya çok promosyon verilmesi olduğunu söylediğini kaydetti. Çelik'in bu rakama tav olduğunu savunan Beysülen, 'Bankalar bu gün için sayıları 11 milyona yaklaşmış olan, emeklilerin aylıklarının ödenmesinden muazzam gelir elde etmektedirler. Hükümetin yapması gereken bankaların emeklilerden elde ettikleri bu gelirden cüzi bir miktarı hak sahibi emeklilere vermelerini sağlamaktır. Kaldı ki, 2007 yılında kamu çalışanlarına promosyon verilmesi için başbakanlık genelgesi çıkarılmış ve halen kamu çalışanlarına promosyon verilmektedir. Ancak bir kamu kurumu olarak, bankalar aracılığıyla, milyonlarca emekliye aylık ödeyen SGK bu genelgenin uygulanması için bankalar üzerinde nüfuz kullanmamıştır. Bu anayasanın 10. maddesinde ifade edilen, eşitlik ilkesine aykırıdır' şeklinde konuştu.

Beysülen, sözlerini 'Emeklilerin hakkı olan promosyonların verilmesi için, Kasım ayı sonuna kadar sürdürülen imza kampanyasında toplanan imzaları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına iletmek üzere, 18 Aralık 2013 tarihinde, saat:12.00'de Bahçeli son durakta bulunan TRT Arı stüdyosu önünde toplanıp buradan bakanlığa yapacağımız yürüyüş ve basın açıklamasından sonra bakanlığa ileteceğiz.' diyerek tamamladı.

10 yıl önce