|

En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Toplu İş Sözleşmesi kapsamında mutabakata varan Memur sendikaları ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı imza töreni ardından Bakan Faruk Çelik basının sorularını cevapladı.

Cihan
00:00 - 7/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 16:42 - 7/08/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
En düşük memur maaşı ne kadar olacak?
En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Çelik, "En düşük memur maaşı ne olacak?" sorusu üzerine, 2014 yılından itibaren en düşük memur maaşının aile yardımıyla birlikte 2 bin 10 TL olacağını söyledi.

Taban aylığına yapılan artışın en çok emeklilere yarayacağını vurgulayan Faruk Çelik, 'Emeklilerin maaşındaki artış, çalışanlara göre daha fazla olacak. Çünkü direk taban aylık artışı var. Düşük aylık dediğimiz taban aylık bir artı olacak, yüksek aylık alanlar için o kadar olumlu olmayacak. Haliyle makasın daralmasını sağlayacak.' dedi.

Bakanlık olarak 4C'lilerle ilgili söz verdiklerini ve sözlerini tuttuklarını anlatan Çelik, '4 C'lileri, onların yaşadığı sorunları biliyoruz ama toplu sözleşme sürecinde onların mali ve sosyal hakları masamızda olacak dedik. Mali ve sosyal haklar çerçevesinde son derece sözümü yerine getirdik. Onlar içinde hayırlı olmasını diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Bakan Çelik basının sorularını cevapladıktan sonra, KESK temsilcilerinden itiraz sesleri yükseldi. KESK temsilcileri, 'Sayın Bakan bu masa her kesimin masası değil. Bizim söylediklerimizin de dinlenmesini istiyoruz.' diyerek bağırdılar. Ancak Çelik ve Memur-Sen temsilcileri hiçbir tepki vermeden el sıkıştı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun, "Yasayı öğrenin de gelin." demesi üzerine KESK temsilcileri, 'Evet, yasayı da siz yaptınız değil mi?' diyerek cevap verdi.

11 yıl önce