|

Enflasyon boyun eğecek

Cari açığın bu yıl önemli ölçüde daralacağını dile getiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2014 yılında büyümenin ılımlı ama dengeli süreceğini, enflasyonun ise inişe geçeceğini belirtti

.
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:39 - 15/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Enflasyon boyun eğecek
Enflasyon boyun eğecek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, 2014 yılı Ocak-Mart dönemi bütçe gerçekleşmelerini açıkladı.

Cari açığın bu yıl önemli ölçüde daralacağını dile getiren Şimşek, çünkü iç talebin daha ılımlı olduğunu, kurda destekleyici bir süreç yaşandığını, dış talepte bir güçlenmenin söz konusu olduğun belirtti. Şimşek, şöyle konuştu:'' Cari açıkta öngördüğümüz 55,5 milyar dolarlık, yani gayri safi yurt içi hasılaya göre, yüzde 6,4''lük bir rakamı temsil ediyor. Yani biz daha küçük bir cari açık ile seneyi kapatacağız''.

ILIMLI VE DENGELİ

Şimşek, ''2014''te büyümenin ılımlı ama dengeli süreceğini, enflasyonun inişe geçeceğini, kamu borç dinamiklerindeki iyileşmenin devam edeceğini, cari açıkta ciddi bir azalma olacağını öngörüyoruz'' dedi ve ilk 3 aydaki gidişat bahsettiğimiz öngörüleri destekliyor.'' dedi.

Büyük projeler rayında

''Türkiye''nin büyük projeleri tehlikede mi?'' şeklindeki bir soruyu yanıtlayan Şimşek, Türkiye''de yürütülen büyük projelerde herhangi bir tehlikede olmadığını vurguladı.Şimşek, ''Biz şimdi 2018''e kadar, 3. havaalanı devreye girene kadar ne yapabiliriz diye ona bakıyoruz. Proje finansmanı açısından 3. havaalanı son derece rantabldır. Sabiha Gökçen''de biz geldiğimizde inekler otluyordu. '' diye konuştu.

Gündemimizde zam yok

Şimşek, ''Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2014 Yılı İlk Çeyrek Bütçe Gerçekleşmeleri'' konulu basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.Şimşek, ''Şu anda hiçbir şekilde gündemimizde zam yok. Ekonomi canlı bir organizmadır, gerektiğinde tedbir alırız. Şu an itibariyle ekonominin gidişatına ilişkin önemli kaygımız söz konusu değil'' dedi.


10 yıl önce