|

Faizde indirim beklentisi

İş dünyası ekonomide şartların faizde indirimi mümkün kıldığını dile getiriyor. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, ''Merkez Bankası''nın uyguladığı mevcut faiz oranlarının düşmesi gerektiğini düşünüyoruz'' dedi.

.
00:00 - 19/04/2014 السبت
Güncelleme: 21:57 - 18/04/2014 الجمعة
Yeni Şafak
Faizde indirim beklentisi
Faizde indirim beklentisi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, Merkez Bankası''nın uyguladığı mevcut faiz oranlarının düşmesi gerektiğini belirterek, ''Türkiye''den bağımsız olarak dışarıdaki ekonomik konjonktüre bakıldığında kademeli bir faiz düşüşü gelecektir'' dedi. Olpak, açıklamasında yatırım ortamı için hiçbir zaman yüksek faizin arzu edilmediğini söyledi.

ŞARTLAR DEĞİŞTİ

Merkez Bankasının 28 Ocak''ta yaptığı faiz artışlarının teknik sebepleri olabileceğini dile getiren Olpak, ''Bu başka bir şeydir ama bizim faiz artışından memnun olmamız ya da olmamamız başka bir şeydir ki memnun değiliz. Merkez Bankası geçmiş dönemde bir yüksek faiz artışıyla karşı karşıya kaldı. Bundan sonraki süreçte hızlı bir faiz düşüşünü çok kolay görmüyorum. Faizin düşmesi gerektiğini düşünüyoruz ama arttığı oranda tek seferde hızlı bir düşüş olabilir mi? Sanki genel şartlara, Türkiye''den bağımsız, dışarıdaki ekonomik konjonktüre bakıldığında kademeli bir faiz düşüşü gelecektir'' değerlendirmesinde bulundu.

Yeni çalkantı beklemiyoruz

Mahalli seçimlerin ardından MÜSİAD olarak Türkiye''nin yoluna devam edeceğini ifade ettiklerini hatırlatan Olpak, bundan sonraki 2 seçim döneminde büyük bir çalkantı beklemediklerini söyledi. Olpak, ''30 Mart seçimlerinin hemen sonrasında borsa bazında yukarı, döviz bazında aşağı yönlü yaşanan hareketler bunu teyit etti'' dedi.

٪d سنوات قبل