|

Fiber hızla büyüdü

Turkcell Grup gelirleri, geçen yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 2,4 artarak 2,92 milyar liraya ulaştı. Şirketin yüzde 39 artan fiber internet hizmeti büyümede en büyük katkıyı sağladı. Turkcell Genel Müdürü Ciliv, ''Hedefimiz yılsonuna kadar 2 milyar lira yatırım'' dedi

.
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 22:32 - 24/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Fiber hızla büyüdü
Fiber hızla büyüdü

Turkcell Grup gelirleri, bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 artarak 2 milyar 923 milyon liraya ulaştı. Turkcell açıklamasına göre, bu büyümede, yüzde 28 oranında artan mobil internet gelirinin ve yüzde 39 büyüyen fiber internet şirketi Turkcell Superonline''nın katkısı ön plana çıktı. Operasyonel verimlilik ve pazardaki başarıda önemli gösterge Vergi-Faiz Öncesi Karı da, bir önceki yıla göre yüzde 4 artışla 521 milyon lira oldu.

14,5 MİLYON FATURALI

Zorlu rekabet ortamına rağmen Turkcell Türkiye, 2014''ün ikinci çeyreğinde 404 bin faturalı abone kazandı. Böylece faturalı abonelerin toplam abone bazındaki oranı yüzde 41,9''a yükselirken, faturalı abone sayısı 14,5 milyona oldu. Turkcell''in Türkiye''deki abone sayısı ise 34,6 milyona ulaştı.

''İNOVASYONLA BÜYÜYORUZ''

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ikinci çeyrek sonuçlarına ilişkin, ''Teknoloji ve inovasyona yaptığımız yatırımlarla büyüyoruz'' dedi. Mobil internetteki güçlü performansları ve iştiraklerinin geçen yıla göre artan katkısıyla başarılı finansal sonuçlarını sürdürdüklerini belirten Ciliv, teknoloji ve inovasyona odaklanarak yeni ürün ve hizmetler sunacaklarını söyledi. Süreyya Ciliv, hedeflerinin yılsonuna kadar yaklaşık 2 milyar lira yatırım yaparak inovatif ürün ve servislerle büyümeyi sürdürmek olduğu kaydetti.

40''I AŞAN UYGULAMA AĞI

Türkiye''de bir ilk olan Turkcell Akademi''nin büyük ilgi gördüğünü de dile getiren Ciliv, hizmetleri hakkında şu bilgileri paylaştı: ''Bir diğer ilkimiz Akıllı Otomobil Platformumuzla ise makineler arası iletişim (M2M) alanında liderliğimizi daha güçlendirdik. Turkcell uygulamalarımızın sayısı, ''Süper Esnaf'' ve ''Turkcell Çocuğum ve Ben'' servislerin eklenmesiyle 40''ı aştı.''


10 yıl önce