|

Frankfurt rahatsız

Üçüncü havalimanı Almanların gurur kaynağı Frankfurt Havalimanı''nı korkuttu. Fraport şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı yeni havaalanının Frankfurt''un ekonomik büyümesini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

.
00:00 - 15/06/2014 Pazar
Güncelleme: 21:25 - 14/06/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Frankfurt rahatsız
Frankfurt rahatsız

Yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle faaliyet gösterecek, üçüncü havalimanın temelinin atılması bile rakiplerinin gündemini meşgul ediyor. Dünyanın en önemli havalimanlarından ve uluslararası yolcu aktarma merkezi olarak görülen, Frankfurt Havalimanı''nı işleten Fraport şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Havalimanı''nın Frankfurt Havalimanı''nın büyümesini olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

BÜYÜME GERİLER

Schulte, İstanbul''da yapılacak 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanı nedeniyle kendilerini ''daha düşük bir ekonomik büyümenin'' beklediğini söyledi. Schulte bu durumun üstesinden gelmeleri gereken zorluklara bir yenisini eklediğini vurguladı. Fraport Başkanı, Dubai''daki havalimanının genişletilmesinin de Frankfurt ekonomik büyümesini etkilediğini belirtti.

İHALEYİ KAZANAMAMIŞTI

Frankfurt Havalimanı''nın güçlü iç pazar ve vatandaşların artan seyahat etme arzusu sayesinde iyi durumda olduğunu ifade eden Schulte, bu yıl ve gelecek yıllarda yolcu sayısında yüzde 2 ila 3 arasında artış beklediklerini ifade etti.

YATIRIM DEĞERİ EN YÜKSEK

Havalimanı için uzmanlar, Avrupa''nın ulaşımmerkezi haline geleceği öngörüsünde bulunmuştu. 22 milyar 152 milyon euroluk kira bedeli ve 10 milyar 247 milyon euro (47 milyar dolar) yatırım maliyetiyle Cumhuriyet tarihindeki en yüksek yatırım olacak havalimanı başta Almanya Frankfurt olmak üzere birçok Avrupa şehrini endişelendirmeye başlamıştı.

Atatürk Havalimanı için yeni rekor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı''nda önceki gün bin 294 uçağın iniş kalkış yaptığını, bunun Atatürk Havalimanı için rekor seviye olduğunu bildirdi. Birdal, twitter''dan yaptığı açıklamada, ''Bin 294 uçağa ve 142 bin yolcuya sorunsuzca hizmet veren DHMİ ve tüm havalimanı personeline sonsuz teşekkürler'' ifadelerine yer verdi.

10 yıl önce