|

FT: New York'ta Türk taksisi çevirmek

Financial Times New York'ta yeni taksi modelinin belirlenmesi sürecindeTürk firması Karsan'ın öne çıkışını değerlendirmiş.

00:00 - 1/03/2011 Salı
Güncelleme: 11:00 - 1/03/2011 Salı
Yeni Şafak
FT: New York'ta Türk taksisi çevirmek
FT: New York'ta Türk taksisi çevirmek

Gazete, "çok yakında New York'ta taksi çevirenler, küresel otomotiv yapım merkezlerinden Detroit, Japonya ya da Almanya'da değil, Türkiye'de yapılan bir araca biniyor olabilecekler." diyor.


Delphine Strauss imzalı değerlendirmede , 2014 yılı itibariyle, şehrin 13 bin 200 taksisinin aynı model olacağı, yeni taksinin modelinin belirlenmesi için yapılan oylamada, Türk firması Karsan'ın önde gittiği yazılıyor.


Ancak Karsan'ın anket liderliğinin, "Türklerin internet anketlerine katılmakta çok istekli olduğu"nu düşünenler tarafından şüpheyle karşılandığı da haberde belirtiliyor.


Aynı sayfalarda yer alan analiz haberde ise, Karsan'ın taksi ihalesinin Türkiye'nin canlı otomotiv sanayinin bir yansıması olduğu, ihracat miktarının 2003'ten beri iki katına çıktığı vurgulanıyor.


Türkiye'nin hala uluslararası alanda ilgi çeken bir araba markasının olmadığına da dikkat çeken analizde, Karsan'ın İran ile iş yapmakla suçlandığı da yazılıyor.


Karsan'ın artık doğu komşusuna ihracat yapmadığını söylediği de ekleniyor.


Kaynak: BBC
13 yıl önce