|

Gaziantep Yiyecekleri Şenliği İstanbul'da

Tatlı türleri ve lezzetiyle bilinen Gaziantep mutfağı zengin içeriğini tanıtmak için İstanbul'a geliyor. Bu yıl 13. kez düzenlenecek Gaziantep Yiyecekleri Şenliği'nde Gaziantep'e özgü mumbardan baklavaya kadar pek çok lezzet İstanbullularla buluşacak. Şenlikte 100 bin porsiyonun üzerinde kebap ve 20 bin porsiyon yemek dağıtılacak.

Cihan
00:00 - 18/09/2013 Çarşamba
Güncelleme: 18:05 - 18/09/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Gaziantep Yiyecekleri Şenliği İstanbul'da
Gaziantep Yiyecekleri Şenliği İstanbul'da
Kebabı,

katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünya çapında üne sahip Gaziantep mutfağı birbirinden lezzetli yemekleriyle İstanbul'a çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Gaziantepliler Derneği tarafından düzenlenen ve 21-22 Eylül 2013 tarihlerinde yapılacak şenlik için bütün hazırlıklar tamamlandı. Kadıköy'de İstanbulluların karşısına çıkacak olan yüzlerce lezzet tam bir panayır havasıyla lezzet avcılarına sunulacak.

Organizasyonun
geçen yıl yapılan ayağında 50 binin üzerinde katılım sağlanması bu yıl katılımcı hedefini ikiye katladı. Şenlikte 100 bin porsiyon kebap ve 20 bin porsiyon yemek tüketilmesi hedefleniyor. Dernek Başkanı Tahir Tekin Öztan, "Yüz bine yakın katılımcı beklediğimiz şenliğimizde mumbardan kelle paçaya kadar Gaziantep'in eşsiz lezzetlerini İstanbulluların beğenisine sunacağız. Şehrimizin misafirperverliğini kendine has kültürünü , folklorunu tanıtacağız. Yemek yarışmalarıyla Antep sofrasının inceliklerini sergileyeceğiz. Selami Çeşme Özgürlük Parkının hemen yanında kuracağımız stantlarla önce İstanbulluları doyuracak, daha sonra da davul zurnayla coşturacağız." diye konuştu.
11 yıl önce