|

Gazipaşa Havalimanı'nı artık TAV işletecek

Antalya Gazipaşa Havaalanı'nın 25 yıllığına kiraya verilmesi suretiyle işletilmesine ilişkin ihalede TAV Havalimanları Holding en yüksek teklifi vererek işletme hakkına sahip oldu

Ekonomi Servisi
00:00 - 5/01/2008 Cumartesi
Güncelleme: 23:28 - 4/01/2008 Cuma
Yeni Şafak
Gazipaşa Havalimanı'nı artık TAV işletecek
Gazipaşa Havalimanı'nı artık TAV işletecek

Türkiye'nin lider havalimanı işletmecisi TAV Havalimanları Holding, Antalya Gazipaşa Havaalanı İhalesi'nde yıllık 50 bin Dolar kira ve KDV ile karının yüzde 65'ini devlete vererek 25 yıllığına işletme hakkı kazandı. Antalya Gazipaşa Havaalanı ihalesini kazanmaktan mutluluk duyduklarını belirten TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Sani Şener, 5 yıllık stratejilerinin bir parçasının butik havalimanları yaratmak olduğunu söyledi.

50 BİN YOLCU KAPASİTESİ VAR

Şener, “Bu havalimanları, uluslararası yolcusu bol, işletme gideri düşük maliyetli havalimanları olacak. Aynı stratejiyi Antalya Gazipaşa Havaalanı'nda uygulamayı planlıyoruz” diye konuştu. Yapımı 1999'da tamamlanan Antalya Gazipaşa Havaalanı'nın yıllık 500 bin yolcu kapasitesi, 2 bin 144 metrekare alanlı terminal binası ve 105 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor. Türkiye'de Atatürk, Esenboğa İç ve Dış Hatlar Terminalleri ile Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin yanısıra yurtdışında da pekçok havalimanını işletiyor.

16 yıl önce