|

Genç Müsiad'ın yeni başkanı

Genç MÜSİAD'ın yeni başkanı Faruk Akbal oldu. Yeni yönetimin belirlendiği 10. Genişletilmiş İstişare Toplantısı sonucunda Abdulsamet Temel, başkanlığı Faruk Akbal'a devretti.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 11/03/2013 Pazartesi
Güncelleme: 19:10 - 11/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Genç Müsiad'ın yeni başkanı
Genç Müsiad'ın yeni başkanı
Genç MÜSİAD'ın yeni başkanı Akbal

Genç MÜSİAD'da yeni yönetim belli oldu. 10. Genişletilmiş İstişare Toplantısı sonucunda Abdulsamet Temel, başkanlığı Faruk Akbal'a devretti.

Genç MÜSİAD 2013-2014 Dönemi Yönetim Kurulu; Gençlik Kurulu Başkanı Faruk Akbal, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Ayberk Cengiz, Yavuz Fettahoğlu, Ömer Yavuz, İbrahim İnanoglu, Selçuk Parlak, Şahin Yavuz, Çağrı Hacımahmutoğlu, Hasan Bünül, Ayhan Üşdi, Yasir Bayramoglu, Enver Mısırlı, Tuba Dursun, Muhammet Sinan Albayrak, Mustafa Diler, Mustafa Gözel, Sefa Kiler, Safa Bolat, Furkan Ergün, Oktay Dalkıran, Ahmet Kılıçarslan, Ömer Ekinci, Elif Köse ve Gençlik Kurulu Koordinatörü Hakan Demir olarak belirlendi.

Başkanlığı devreden Abdülsamet Temel, yaptığı konuşmada, "Bu gün erdemli bir gençlik misyonuyla temelleri atılan Genç MÜSİAD bürokrasiden, ticarete, siyasetten eğitime, kültüre kadar birçok alanda önemli isimlerin yetişmesine ortam hazırladı. Aynı zamanda Genç MÜSIAD, üyelerinin %60,6 sı girişimci olan 200.000 insana istihdam sağlayan, Girişimci üyelerin %28 inin ihracat yaptığı, gençlerin bu çatı altında tanışıp ortaklıklar kurarak 10'dan fazla şirketin kurulmasını sağlayan, 1 milyar TL lik iş hacminin olduğu ve günden güne büyüyen bir Gençlik kuruluşu haline gelmiştir. Göreve geldiğimiz 26 Şubat 2011 tarihinde yine bu kürsüde yaptığım konuşmada Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için özellikle gençlerin Osmanlı bakiyesinden daha geniş bir coğrafyada ilişkiler, dostluklar, diyaloglar kurması, ticaret yapması ve toplumlarla kaynaşması gerektiğini belirtmiş ve Genç MÜSİAD olarak 2023 hedeflerine hizmet edebilmek için uluslararası alanda bilinirliliği olan bir marka gençlik kuruluşu haline getirmeyi hedeflemiş ve yine o gün Ülkemizin dünyanın en güçlü, en adil, en yardımsever ve en kucaklayıcı devleti olması ideali ile gençler olarak üzerimize düşeni yapabilmek için kolları sıvayacağımıza söz vermiştik.

Bu hedefler doğrulusunda kendimizi Bir gün Kazakistan da bir toplantıda, başka bir gün Gana da yardım çadırlarında, bir gün Cidde de ICYEN toplantısında başka bir gün Tunus ta Anayasa panelini düzenlerken, bir gün İngiltere de Sivil Toplum Kuruluşu ziyaretinde başka bir gün Brüksel Parlamentosunda panelde, başka bir gün Arakan sınırında kamplarda yardım dağıtırken bir gün Azerbaycan da, Mısır da, Ürdün de bulduk. İki yıllık başkanlığım süresinde Yönetim kurulu olarak 35 den fazla ülkeye Genç MÜSİAD ı anlatmak ve ülkemizin şefkat ve merhamet elini uzatabilmek için ziyaretlerde bulunduk ve mücadele ettik.

Yine 30 dan fazla yabancı gençlik kurulunu derneğimizde ağırladık. Değişim temasıyla 3. nü düzenlediğimiz Uluslararası Genç Girişimcilik kongresini 300 ü yabancı, 2500 den fazla katılımcıyla gerçekleştirdik. 11 ülkeden sivil toplum kuruluşlarıyla iyi niyet ve ortaklık anlaşmaları imzaladık. Amacımız sadece 2023 hedefleri değil Gençliğin özgüven sahibi olarak kafasında ki Misak ı Milli sınırlarını aşabileceğine inandırmaktı.

Bu güne kadar hep MÜSİAD'lı abilerimizin anlattığı hikâyeleri artık bizde yaşıyor ve anlatıyoruz. Hedeflerimizi paylaşabilmek için Anadolu'yu karış karış gezip şubelerimizi ziyaret ettik, toplantılar yapıp programlar düzenledik derdimizle dertlenmelerini sağladık. Bütün bu çaba sonucunda bugün karşınızda Ekonomi bakanlığının referansıyla İslam dünyasında tek statü sahibi kuruluş olan "İslam İşbirliği Teşkilatı Genç Girişimcilik Ağının" Yönetim Kurulu üyesi olan ve yine Gençlik ve Spor bakanlığının daveti ile tanıştığımız "Uluslararası İpekyolu Gençlik hareketinin" yönetim kurulu üyesi olan, Orta doğudan kuzey Afrika'ya bölgemizde onlarca gençlik kurulunun kurulmasına öncülük etmiş yurtdışı teşkilatlanması olan, Dünyanın farklı coğrafyalarından, Sivil Toplum Kuruluşlarının Türkiye ye geldikleri zaman ilk uğradıkları kuruluşlardan biri haline gelmiş bir Genç MÜSİAD var." dedi.

Görevi devralan Faruk Akbal ise, "MÜSİAD'ın olduğu her yerde şubelerimizi açacak, MÜSİAD'ı proje ve raporlar noktasında desteklerken bir taraftan da gençliğin ve gençlerin sorunlarını tespit ederek gerekli yol haritalarını ilgili kuruluşlara aktaracağız. Genç MÜSİAD'ın dünyanın en etkili gençlik kuruluşu ve de gençliğin ve girişimciliğin vicdanı olabilmesi için kararlılıkla adımlar atacağız. Kaygımız sadece ekonomik işbirliklerinden ibaret olmayacak, Bizler düşüneceğiz, konuşacağız, tartışacağız. Sadece Türk markalarımızı değil , fikirlerimizi de dünyanın dört bir yanına ihraç edeceğiz. Şunu hiç aklımızdan çıkarmayalım. Tunus'ta genç bir seyyar satıcı kendini yakmasaydı, Tunus belki de şu an demokrasiyi konuşuyor olamazdı. Mısır'da gençler her gün usanmadan Tahrir'e çıkmasaydı, Mısır hala dikta rejimlerin tahakkümü altında eziliyor olacaktı.

Bu devrimleri oradaki gençler gerçekleştirdi. Onlar olmasaydı, bugün tüm dünya tarafından gıpta ile izlenmiş devrimler gerçekleşmeyecekti. İşte gençliğin asıl gücü budur.

Yeni dönemde görev alacak arkadaşlarımı tebrik ediyor, 10. Genişletilmiş istişare toplantımızın gerek ülkemize gerek insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Evet tüm insanlığa hayırlar getirsin. Çünkü tüm insanlığın kurtuluşu olmayan bir kurtuluş, bizimde kurtuluşumuz olamaz." dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK ise yaptığı konuşmada genç işsizlik oranının 2002 yılında yüzde 19,2 iken, bugün yüzde 18,8 olduğunu belirterek, 'Gençler arasındaki işsizliği azaltacak tedbirleri almakta yeterli olamadık' dedi. 2002 yılında MÜSİAD Gençlik Kurulu kurulurken, Türkiye'nin önemli bir dönüm noktasından geçtiğini söyleyen Başkan Olpak, sözlerine şöyle devam etti:

'2002'den bu yana her yıl ortalama yüzde 5,5 büyüdüğümüze göre, genç iş gücümüzün niteliğine odaklanmakta fayda görüyorum. Öncelikle şunu bilmeliyiz ki; ülkemizde çalışan nüfusun okulda geçirdiği süre ortalama 6,5 yıldır. Bu süre OECD ülkelerinde ise ortalama 11 yıldır. Bu önemli bir sorundur.

Bununla ilgili iki konuyu da önemli buluyorum; birincisi, mesleki gelişim ve hayat boyu öğrenmeyi esas kılmak, ikincisi, genç girişimciliği özendirmek. Gençlik Kurulumuz bu iki alanda da çok güzel projelere imza atmaya devam ediyor. Ben, 10 yılını tamamlamış bir oluşuma, gelecek 10 yıl için bir öneride bulunmak istiyorum. Her ne yaparsanız yapın, hangi projeyi ortaya koyarsanız koyun, ölçeğinizi büyütün. Yerel ve ulusal boyutun yanı sıra, uluslararası boyutunu da güçlendirin.'

Genel Başkan Nail Olpak'tan sonra kürsüye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugün koşullar daha kolay olsa da MÜSİAD'ın yükünün de ağırlaştığını, çünkü işlerin büyüdüğünü ifade etti. MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanlığı'ndaki bayrak değişimine değinen Bakan Suat Kılıç, parti tüzüklerinde de 3 dönem seçilme kriteri bulunduğunu; ama siyasetin emeklisi değil emekçisi olunabileceğini ve emek vermeye devam edeceklerini kaydetti.


Konuşmalardan sonra MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Abdulsamet Temel, Bakan Suat Kılıç'a plaket takdim etti. Ardından Bakan Kılıç da görevi devreden Temel'e MÜSİAD tarafından hazırlanan hediyeleri verdi. Program, Bakan Kılıç'ın Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerine plaket takdimi ile sona erdi.


11 yıl önce