|

Girişimciye yüzde 50 prim indirimi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ''Genç girişimcilere, teknoloji geliştirme bölgelerinde daha uygun şartlarda yer vereceğiz. Sigorta priminde yüzde 50 indirim yapacağız'' dedi

.
00:00 - 19/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 21:54 - 18/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Girişimciye yüzde 50 prim indirimi
Girişimciye yüzde 50 prim indirimi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, genç girişimcilere, teknoloji geliştirme bölgelerinde daha uygun şartlarda yer vereceklerini belirterek, ''Sigorta primlerinde yüzde 50 indirim yapacağız, gelir vergisinde stopaj desteği sağlayacağız'' dedi.

Bakanlık tarafından Türk Patent Enstitüsünde (TPE) düzenlenen, teknogirişim desteği alanlara yönelik eğitim programının açılışında konuşan Işık, iş hayatının kendine has bazı özellikleri olduğunu söyledi.

GELECEĞE DARBE

Girişimciliğin, ülkelerin geleceği açısından büyük önemi bulunduğunu anlatan Işık, şöyle devam etti: ''Yaşadığımız ekonomik krizler pek çok tahribata yol açtı, onların pek çoğu da giderildi ama ülkeye yaptığı en fazla ve kalıcı tahribat, girişimcilik ruhuna vurulan darbedir. Aslında bu darbe, ülkenin geleceğine vurulan darbedir. Türkiye''de gençlerimizin çok önemli bir kısmı devlet memuru olmak istiyor. Halbuki gençlerimizin ticaret yapmak, üretmek, kendi işini kurmak, başka gençlere iş vermek hayaliyle hayata başlaması önemli. Girişimcilik ruhu dediğimiz odur.''

CİROLARI ARTIRACAK

Bakanlığın verdiği teknogirişim sermaye desteğinin tek başına anlamlı olamayabileceğini kaydeden Işık, gençlere ümitsizliğe kapılmamaları tavsiyesinde bulundu. Işık, artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti''nin her aşamada gençlerin yanında olduğunu söyledi.Teknogirişim desteğinin 2009 yılında başladığını hatırlatan Işık, bugüne kadar bin 300''ün üzerinde genç girişimciye destek verildiğini belirtti.

10 milyon liralık destek

Genç girişimcilere, teknoloji geliştirme bölgelerinde daha uygun şartlarda yer vereceklerini kaydeden Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Sigorta primlerinde yüzde 50 indirim yapacağız, gelir vergisinde stopaj desteği vereceğiz. Yaptığınız çalışmanın sonunda, TÜBİTAK''ın 1512 programı var, bu program çerçevesinde 550 bin liraya kadar destek alacaksınız. Bundan sonraki aşamada ürününüzün seri üretimi noktasında ayrı destek vereceğiz. KOBİ niteliğindeki bir işletmeye 10 milyon destek vereceğiz'' dedi.

8 yetenek Silikon Vadisi''ne gidiyor

Silikon Vadisi''ne gitmeye hak kazanan 8 teknogirişimciye plaket veren Işık, teknogirişim desteği ile geliştirilen ürünlerin sergilendiği stantları gezdi. Işık Türkiye''nin ilk yerli iş makinası operatörü eğitim simülatörünü denedi. Stantları gezdiği sırada bir gazetecinin kadın teknogirişimci sayısının azlığına ilişkin sorusu üzerine Işık, KOSGEB''in girişimci desteklerinden yararlananlar arasında kadınların sayısının fena olmadığını, girişim desteği alan kadınların sayısının az olduğunu ifade etti. Işık, daha fazla kadının teknogirişim desteği almasını istediklerini belirtti.

10 yıl önce