|

Haliç''i ABD fonlayacak

Haliç''te 300 milyon dolarlık yatırım planlayan Amplio Başkanı Alaeddin Babaoğlu, ''ABD''deki fonlardan 1 milyar dolarlık yatırım sözü aldık'' dedi.

Erdi Yılmaz
00:00 - 14/12/2013 Cumartesi
Güncelleme: 18:30 - 13/12/2013 Cuma
Yeni Şafak
Haliç''i ABD fonlayacak
Haliç''i ABD fonlayacak

Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Haliç Sütlüce''de yatırımcısı oldukları Hilton Garden Inn otelini de içine alan yaklaşık 30 dönümlük alanda kentsel dönüşüme yönelik 300 milyon dolarlık bir yatırım projesi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Babaoğlu, iki etaptan oluşan bu projenin başarılı olması halinde yine Haliç''te kullanılmak üzere ABD''deki fonlardan 1 milyar dolara ulaşacak yatırım desteği sözü aldıklarını söyledi.

BOĞAZA ALTERNATİF

Dönüşüm projelerinin yabancı fonlar tarafından takdirle karşılandığını belirten Babaoğlu, Haliç''in boğaza alternatif olma yolunda çok hızlı adımlar attığını söyledi. Babaoğlu, ''Bizden cesaret alan 5 otel daha, Haliç''te yatırım yapmaya başladı'' diye konuştu. Babaoğlu ayrıca, ilk etapta Beyoğlu Belediyesi''nin de desteğiyle 170''in üzerinde hak sahibi vatandaşla anlaşmaya varıldığını belirtti.

BORÇlanmadan mülk sahibi

Kentsel dönüşüm projesinin gerçekleştirileceği Haliç Sütlüce''de oturan kişilere Ağustos 2010''dan bu yana, kira yardımı yapıldığını söyleyen Aleaddin Babaoğlu, bu kişilerin borçlandırılmadan yeni projede hakkaniyetlerine

göre mülk sahibi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Kendi enerjisini üretecek

Çok katlı binalar yerine özlem duyulan mahalle kültürünü yansıtmak istediklerini söyleyen Babaoğlu, kendi enerjisini üreten bir proje planladıklarını aktardı. Babaoğlu, geliştirdikleri jeotermal ısı pompalarıyla enerjide önemli tasarruf sağlanacağını söyledi.

Mahalle kültürüne saygı

Babaoğlu açıklamasında, ''AVM yerine manavın, terzinin, kafelerin yer alacağı, esnafın ve beyaz yakalıların komşu olacağı bir mahalle olacak. Her bütçeye uygun konutların yer alacağı projede ev sahiplerinin ihtiyaçlarına yönelik tüm detayı düşündük'' dedi.

10 yıl önce