|

Havaalanı alışverişi adresi Dubai

Cihan
00:00 - 2/08/2009 Pazar
Güncelleme: 08:53 - 2/08/2009 Pazar
Yeni Şafak
Havaalanı alışverişi adresi Dubai
Havaalanı alışverişi adresi Dubai

Dubai uluslararası havaalanı içerisinde yer alan Dubai Duty Free ya da gümrüksüz satış bölümü, satış hacmi açısından dünya birincisi oldu.

Bağımsız endüstri araştırma şirketi Generation Research tarafından yapılan analize göre geçen yıl 1.1 milyar dolarlık satış gerçekleştiren Dubai Duty Free, yine 1 milyar doların üzerinde satış yapan Londra Heathrow ve Seul Incheon havaalanlarını geride bıraktı.

Uzmanlara göre geçtiğimiz yıl küresel gümrüksüz satış ve seyahat perakende pazarının hacmi bir önceki yıla kıyasla yüzde 8.8 artarak 37 milyar dolara ulaştı. Bu miktarın içerisindeki havaalanı gümrüksüz satış hacmi ise 21.8 milyar doları buldu.

Dubai Duty Free 1.1 milyar dolarlık satış hacmiyle tüm dünyada yapılan havaalanı gümrüksüz satışın yüzde 5'ine, daha geniş çaptaki seyahat perakende piyasasının da yüzde 3'üne sahip oldu.

Bunun yanında Dubai Duty Free geçtiğimiz Aralık ayında 25'inci yılını kutladı. Havaalanı 3. terminalinin Ekim ayında hizmete girmesiyle gümrüksüz satış alanı 15 bin metre kareye ulaşırken çalışan eleman sayısı da 3 bin 500'ü aştı.

15 yıl önce