|

Havada anlaşma

Türk Hava Yolları ile Hava-İş arasındaki uyuşmazlık, Hükümet'in el koymasıyla sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, THY ve Hava-İş arasındaki uyuşmazlıkta tüm maddelerde tam bir anlaşmaya varıldığını söyledi

İstanbul
00:00 - 28/08/2007 Salı
Güncelleme: 01:15 - 28/08/2007 Salı
Yeni Şafak
Havada anlaşma
Havada anlaşma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, THY A. O ve Hava-İş Sendikası arasında uyuşmazlığa neden olan toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandığını bildirdi. Başesgioğlu, tarafları bir araya getirdiği THY Genel Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, "Bu yaptığımız arabuluculuk faaliyetleri itibarıyla geldiğimiz nokta şudur; şu saat itibarıyla THY ve Hava-İş Sendikası arasındaki uyuşmazlık konusu tüm maddelerde tam bir anlaşmaya varılmıştır" dedi.

Başesgioğlu, grev ve lokavt kararlarının tarafların isteğiyle kaldırılacağını ve bir mutabakat imzalanacağını belirterek, en kısa sürede de 21. dönem toplu iş sözleşmesinin gerçekleştirileceğini kaydetti. Ücret zamlarına da değinen Başesgioğlu, anlaşma çerçevesinde birinci yıl tüm ücretlere ortalama yüzde 10 zam, 80 YTL de seyyanen zam yapılacağını bildirdi. Murat Başesgioğlu, 2008 yılında birinci 6 ay için yüzde 3 artı enflasyon farkı, ikinci 6 ay için yüzde 4 ve enflasyon farkının öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

ANLAŞMA SEVİNDİRİCİ

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ise, THY ve Hava-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesinin uzlaşmayla sonuçlanmasının sevindirici olduğunu söyledi. Kılıç, "Her iki taraf arasındaki bu uzlaşma, ülkemizde toplumsal uzlaşmanın, sosyal diyaloğun önemini de ortaya koymuştur. Anlaşma, ülkemize, THY'ye ve tüm çalışanlarına hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. Türkiye İhracatcılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Türk Hava Yolları'nda varılan uzlaşmayı, "Akıl ve sağduyu galip geldi, Türkiye kazandı" şeklinde değerlendirdi. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ise, sağlanan uzlaşmanın 'çalışma barışı' adına sevindirici olduğunu belirtti.


17 yıl önce