|

HES'lere eleştiriler yurt dışı kaynaklı

Aydıner İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydıner, eleştiri oklarının hedefi olan HES projelerinin Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacağına dikkat çekerek, kamuoyunda oluşan tepkilerin kaynağının yurt dışı olduğunu kaydetti

Mehmet Safa Canat
00:00 - 9/07/2011 Cumartesi
Güncelleme: 00:29 - 9/07/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
HES'lere eleştiriler yurt dışı kaynaklı
HES'lere eleştiriler yurt dışı kaynaklı

İnşaat, enerji, sanayi, gıda ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Aydıner İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydıner, HES projelerine yönelik eleştirilerin yurtdışı kaynaklı olduğunu söyledi. HES projelerinin Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak projeler olduğunun altını çizerek “HES projelerine karşı yapılan eleştirilerin ve eylemlerin yurtdışı kaynaklı olduğu kanaatindeyim” dedi. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın HES projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yapan Aydıner, şu ifadeleri kullandı:

MİLLİ SERVETİMİZİ KAÇIRMAYALIM

“Şu anda Türkiye'nin birçok yerinde HES projeleri inşa ediliyor. Eğer bu projeler hayata geçirilmezse yurt dışından doğalgaz ve kömür getirmek zorunda kalacağız. Böylece milli servetimiz de yurtdışına gitmiş olacak. Enerji tesisleri bittikten sonra ne olduysa birdenbire çevre aşkı doğdu. Ben HES projelerine karşı yapılan eleştirilerin ve eylemlerin yurtdışı kaynaklı olduğu kanaatindeyim. Çünkü HES projeleri Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak.”

13 yıl önce