|

Hızlı tren sefere çıkıyor

Açılışı bugün yapılacak olan İstanbul Ankara Yüksek Hızlı Tren hattını Yeni Şafak okurları için test ettik. Hattın hazır olduğunu söyleyen TCDD yetkilileri, 'gönül rahatlığıyla seyahat edilebilir' dedi.

Emeti Saruhan
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 23:11 - 24/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Hızlı tren sefere çıkıyor
Hızlı tren sefere çıkıyor

Bugün 18.30'daki törenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açılacak olan İstanbul Ankara Yüksek Hızlı Tren hattında son ana kadar test sürüşleri devam etti.

Normal sefer yapar gibi test sürüşü gerçekleştirilen hatta, yüklenici firma görevlileri ile birlikte, sinyalizasyon ve sertifikalandırma işlemleri tamamlandı, tüm olasılıklar göz önünde bulundurularak sefer güvenliği değerlendirildi. Yeni Şafak olarak bu test sürüşlerinden birine katılıp sizler için Yüksek Hızlı Treni test ettik. Test sürüşüne TCDD Bölge Müdürü Hasan Gedikli de eşlik etti.

HIZ 250 KM'YE ÇIKIYOR

Yüksek Hızlı Tren Pendik Köseköy arası normal konvansiyonel hat olduğu için 120 km hızla seyahat ediyor. Yüksek Hızlı Tren, altyapısı ile birlikte tamamen yenilen bu hattı diğer trenlerle ortak kullanıyor. Yolcuların güvenli bir şekilde, gönül rahatlığıyla Yüksek Hızlı Tren'le seyahat edebileceklerini söyleyen TCDD yetkilileri, 'Hiçbir problem yok. Bu konuda çok hassasız. Raporlarımızı aldık. Tren hattımız hazır. Daha önce yaşanan sorunlar ihataların sürekli vatandaşlar tarafından geçiş için sökülmesinden kaynaklanıyordu. Bunların önlemi alındı. Alt geçit ve üst geçitler yapıldı. Hırsızlık olayları için de bizim güvenliğimiz ve emniyet güçleri de devreye girdi. Pek çok hırsız yakalandı' açıklamalarında bulundu.

YÜK TRENLERİNE AYRI HAT GELİYOR

Günde 6 gidiş 6 dönüş olmak üzere yapılacak tren seferlerinde Pendik'ten kalkacak Yüksek Hızlı Tren 43 dakikada İzmit'e, 1 saat 10 dakikada Sakarya Arifiye'ye, 2 saat 22 dakikada Eskişehir'e, 3 saat 42 dakikada da Ankara'ya ulaşmış olacak. Hat tamamlanınca yük trenleri ve yolcu trenleri ayrı hatlardan seyahat edecek.

Törende 20 bin kişilik iftar

Yüksek Hızlı Tren bugün 14.30'da Eskişehir'de yapılacak törenin ardından, 18.30'da Pendik istasyonunda yapılacak açılışla hizmete girecek. Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla gerçekleşecek törenden sonra yaklaşık 20 bin kişilik iftar verilecek. Bilet fiyatları törenden sonra açıklanacak.

İETT'YLE ULAŞILACAK

İETT, Pendik Yüksek Hızlı Tren İstasyonu'na kolay ulaşım için Anadolu ve Avrupa yakasından toplam 9 hattı bu istasyona entegre etti.


10 yıl önce