|

Hyundai yeni yatırım için karar aşamasında

Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaaslan, Türkiye'de kapasiteyi iki katına çıkaracak yatırım için karar aşamasına gelindiğini belirtti. Karaaslan 'Yeni yatırım, birtakım farklı teşviklerin konuşulduğu bir süreçte' dedi

Aa
00:00 - 26/10/2011 Çarşamba
Güncelleme: 01:36 - 26/10/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Hyundai yeni yatırım  için karar aşamasında
Hyundai yeni yatırım için karar aşamasında

Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaaslan, Türkiye'de kapasiteyi iki katına çıkaracak yatırım için karar aşamasına gelindiğini, model seçiminin planlandığını belirterek, 'Yeni yatırım konusu, serbest ticaret anlaşmasının yanı sıra bir takım farklı teşviklerin de konuşulduğu bir süreçtedir' dedi. Otomobilde Avrupa'da yaşanan durgunluğun 2012 yılında etkisini artırarak devam etmesini beklediklerini, Türkiye'de de Merkez Bankası'nın aldığı tedbirlerle piyasanın biraz soğuyabileceğini öngördüklerini ifade eden Karaaslan, kurlar ve faizlerde görülebilecek artışlar nedeniyle yılın son çeyreğinde satış artışı beklemediklerini anlattı.

GÜVEN DEVAM EDİYOR

Hyundai'nin Türkiye fabrikasının Kore'de dışındaki ilk fabrika olduğunu, bunun iki ülke arasındaki tarihi ve ekonomik ilişkilerin bir göstergesi niteliği taşıdığını belirten Karaaslan, 'Hyundai'nin Türkiye'ye olan güveni artarak devam ediyor. Şu aralar yeni yatırım konusunda karar aşamasına gelindi. Model seçimi gibi konularda çalışmalar tamamlanmak üzere. Fabrikamızın yüksek eğitimli iş gücüne sahip olması ve kalite odaklı yaklaşımı çerçevesinde Hyundai'nin Türkiye'deki yatırımları artarak devam edecek. Bakanlıklarımızın iyi niyetiyle karşılıklı şekilde bu karar alınacak. Artık son aşamaya gelindi' diye konuştu.

12 yıl önce
default-profile-img