|

İflas mağdurlarından hukuk mücadelesi

İstihbarat Servisi
00:00 - 10/09/2013 Salı
Güncelleme: 22:24 - 9/09/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
İflas mağdurlarından hukuk mücadelesi
İflas mağdurlarından hukuk mücadelesi

Goldaş, Fransız Societe General bankasından aldığı 500 milyon dolar krediyi geri ödeyemeyince iflas masasına düştü. Şirketin küçük ortakları ise hukuk mücadelesi başlattı. Mağdur yatırımcılar arasında yer alan Recai Kutan''ın oğlu Murat Kutan, ''Altın fiyatları yüzde 256 artarken Goldaş''ın batırılması şirketin içini boşaltmakla izah edilebilir'' dedi. Goldaş''ın 2008 yılında aldığı borçlarını ödeyememesi üzerine Fransız Societe Generale Bankası 5 ayrı iflas davası açtı. Ayrıca, The Bank of Nova, 10,9 milyon dolar alacağı için mahkemeye başvururken, Mitsui & Co Precious Metals Inc. tarafından ise 18 milyon dolar ve 85,5 milyon dolarlık iki ayrı dava açılmıştı. Commerzbank International SA tarafından ise şirket aleyhine 11,1 milyon dolarlık davası açılmış, bu dava 2 Nisan 2013 tarihinde Goldaş''ın iflasıyla sonuçlanmıştı.

İMKB üzerinden hisse de satan Goldaş''ın binlerce yatırımcısı bulunuyor. İflas üzerine Goldaş yatırımcıları da büyük bir mağduriyet yaşamış oldu. 2 Nisan''da alınan iflas kararının ardından çok sayıda Goldaş yatırımcısı savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Savcılığa başvuran yatırımcılar, SPK, İMKB ve Goldaş''ı denetlemekle sorumlu olan Can Uluslar arası Bağımsız Denetim Şirketi''nden de şikayetçi oldu.

KUTAN: İÇİ BOŞALTILDI

Suç duyurusunda bulunan yatırımcılardan biri olan Recai Kutan''ın oğlu Murat Kutan, Goldaş Genel Müdürü Hasan Yalınkaya ve diğer yönetim kurulu üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulunarak yöneticilerin şirketin içini kasıtlı bir şekilde boşalttığını iddia etti. Kutan, ''Altın fiyatları son 6 yılda yüzde 256 arttığı, diğer altın firmaları yüksek oranda kar ettiği halde bu firmanın iflas etmesi ancak yöneticilerinin içini boşaltılmasıyla açıklanabilir'' dedi.


11 yıl önce