|

İngilizler geri dönüyor

2002 yılıyla beraber İngilizler tarafından keşfedilen Didim'de durumlar tersine dönmeye başladı. Aradan geçen 10 yılda İngilizler ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz ve ülkemizdeki faiz oranlarının düşmesinin ardından yerleşik olarak yaşadığı Didim'den birer birer ayrılıyorlar

00:00 - 5/01/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:01 - 5/01/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
İngilizler geri dönüyor
İngilizler geri dönüyor

Aydın'ın Didim ilçesinde dünya tersine dönmeye başladı. 2000'li yılların başında İngilizler tarafından keşfedilen ve 2002 yılından sonra İngilizlerin denizi, kumu, doğası ve ucuz hayatı sebebiyle akın akın geldiği ve yerleştiği Aydın'ın Didim ilçesinde durumlar tersine dönmeye başladı. Aradan geçen 10 yılda İngilizler ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz ve ülkemizdeki faiz oranlarının düşmesinin ardından yerleşik olarak yaşadığı Didim'den birer birer ayrılıyorlar.

12 BİN KONUT SAHİBİ GİDİYOR

İlçede, 12 bine yakın konut sahibi olan ve bir kısmı uzun süredir ilçede yaşamını sürdüren İngilizler başta ekonomik sebepler olmak üzere değişik nedenlerden dolayı Didim'e terk etmeye başladı.

EYVAH KAÇIN! FAİZLER DÜŞTÜ

Beş yıl önce tatil için Didim'e gelen ve daha sonra ev alarak 2 yıldır Altınkum Mahallesi'nde ikamet eden 24 yıllık evli Pat-Andy Orchard Webb çifti İngilizlerin Didim'i terk etmelerini şu sözlerle açıkladı: "Buraya gelen emekli kesim ve bunlar paralarını önceden yüksek faizde bankaya yatırıyordu ve geçimini idame ettiriyordu.

EVLERİ AYNI FİYATA SATIYORLAR

Aradan geçen zamanda faiz oranları düştü. 5 yıl önce aldıkları evleri aynı fiyata satıyorlar. Fiyatlardaki düşüşte son sınırında, İngilizlerin bu fiyatları düşük tutmaları müteahhitleri de olumsuz etkiliyor" açıklamasında bulundu.


Kuşadası ve Bodrum'da da göçler başladı

İngilizlerin Didim'den ayrılmalarıyla ilgili olarak konuşan Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, "Çok yaygın olmasa da geri dönüşler var. Dünyadaki ekonomik kriz, İngiltere'de patlak veren Mortgage krizi ikinci konut yani yazlık alımlarını etkiledi. İlçemize özellikle 2003- 2004 yıllarında İngilizler yoğun talep vardı. Bunu emlak satımı için Belediyemize yapılan başvurularda anlıyorduk. Bu alımlar piyasayı da olumlu etkiliyordu ama şu an bu durumlar söz konusu değil" dedi.



13 yıl önce