|

İnternet kullanıcıları dikkat!

BTK: "Siber saldırılar artabilir! Yarın, öbür gün çok daha büyük zararlara yol açabilirler, kurumsal bazda da ülke bazında da"

Aa
00:00 - 6/12/2012 Perşembe
Güncelleme: 13:49 - 6/12/2012 Perşembe
Yeni Şafak
İnternet kullanıcıları dikkat!
İnternet kullanıcıları dikkat!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Fatih Acarer, Hacker'ların yaptığı saldırıların Türkiye''de sempati ile karşılandığına dikkat çekerek, ''Bu, çok yanlış bir şey. Suçsa suçu işleyenlere, Türkiye''de müsamaha gösterilmemesi gerekiyor. İleride, bu konu için geç kalmış olabiliriz. Yaptıkları basit eylemler değil. Yarın, öbür gün çok daha büyük zararlara yol açabilirler, kurumsal bazda da ülke bazında da.'' uyarısında bulundu.

Türkiye''de siber güvenlik saldırılarının hemen tüm kurumlara yapıldığını bildiren BTK Başkanı Acarer, bundan sonra bu tür saldırıların daha fazla yapılacağına işaret etti. Sorunun, sadece Türkiye''de değil, bütün dünya ülkelerini çok yakından ilgilendireceğine dikkat çeken Acarer, ''Yaşantının önemli bir kısmı, internet ortamında gerçekleşmeye başladı. Siber güvenlikte mücadele süreci muhakkak olmalı. Olaya kurumsal bazda değil, ülke bazında da bakılması gerekiyor. Orada maddi manevi zararlara uğramamız kaçınılmaz. O nedenle, bireysel bazda, kurumsal ve ülke bazında mücadele şart. Kurumların tepe yöneticilerinin bu konuyu sahiplenmesi gerekiyor. İnternet omurgasının korunmasının büyük ehemmiyeti söz konusu. Özetle, bu konuda herkes üzerine düşeni yapması gerekir.'' ifadelerini kullandı.


11 yıl önce