|

İş dünyasından Gül'e tam destek

Abdullah Gül'ün adaylığını olumlu karşılayan iş dünyası temsilcileri Gül'ün uzlaştırıcı kimliğiyle Cumhurbaşkanlığı koltuğunu layıkıyla dolduracağını ifade ettiler

İstanbul
00:00 - 15/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:08 - 15/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
İş dünyasından Gül'e tam destek
İş dünyasından Gül'e tam destek

AK Parti'nin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü yeniden Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesi iş dünyasında büyük destek buldu. TÜSİAD, MÜSİAD, TİM, TUSKON, TÜGİK, İTO ve ESDER başkanları yaptıkları açıklamalarla Bakan Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığını olumlu karşıladıklarını ifade ettiler. Gül'ün bu mevkiyi layıkıyla dolduracağını ve uzlaştırıcı kişiliğiyle devletin tüm organlarını eşgüdüm içinde çalıştırabileceğini ifade eden sivil toplum kuruluşları, Cumhurbaşkanlığı konusunda geçtiğimiz aylarda yaşanan kaos ortamının yeniden yaşanmamasını istediler. 22 Temmuz seçimlerinde halkın verdiği mesajın açık olduğunu ifade eden iş dünyası temsilcileri Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olmasının 'milli irade'nin de tecellisi anlamına geleceğini belirttiler.

TİM: GÜL'E OLAN İNANCIMIZ TAM

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, "Türkiye'de o çok konuşulan ama bir türlü ulaşılamayan uzlaşmaya dair önemli sinyaller veren sayın Abdullah Gül'ün devlet adamlığını Çankaya Köşkü'nde de sürdüreceğine olan inancımız tamdır" dedi. Satıcı, 11. Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün, Anayasal temel niteliklerin yılmaz bekçisi, siyaset üstü kimliği ile devletin organlarını eşgüdüm ve hakkaniyet içinde çalıştıran, uzlaştırıcı bir Cumhurbaşkanı olacağına dair en ufak bir kuşkuları olmadığını kaydetti.

TUSKON: ÖNEMLİ OLAN LİYAKAT

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığının kendilerine göre liyakat esasına dayalı bir adaylık olduğunu belirterek, 'Başka kriter aramak yanlış olur. Bize de bu karara saygılı olmak düşer' değerlendirmesinde bulundu. Meral, önemli bir seçimin ardından, millet iradesinin tecellisine şahit olunduğunu ifade ederek, 'Nasıl ki Meclis Başkanlığı seçiminde milli egemenlik tezahür etmişse, millet olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ülkede istikrar ortamını zedeleyecek davranışlardan uzak bir sürecin arzulandığını' kaydetti.

TÜGİK: SEÇİMLERDE KAOS İSTEMİYORUZ

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Hazım Sesli, "Cumhurbaşkanı seçimi bu kez kaosa dönüşmemeli" çağrısında bulundu. Sesli, şunları söyledi: "Sayın Abdullah Gül, Türkiye'de Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı yapmış, değerli bir siyaset adamıdır. Bu yönü ile gerek ülkemizde gerekse de dış dünyada ilgi gören bir yapısı bulunmaktadır. Biz genç işadamları olarak; AK Parti'nin Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin kararını saygı ile karşılıyoruz. Bizler için önemli olan çağdaş ve laik bir ülkenin 11. Cumhurbaşkanı'nın tüm kesimlerin Cumhurbaşkanı olması ve tarafsızlığıdır. Umarız ki Sayın Gül, seçildiği takdirde, görev süresince siyasetten uzak, tüm kesimleri kucaklayan, Anayasal çizgide hareket eden, hukukun üstünlüğünü sonuna kadar koruyacak ve yönetecek, Türkiye'yi her geçen gün daha da ileriye taşıyacaktır."

ÇELİKUS: HALK GÜL'E OY VERDİ

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Mahmut Çelikus, AK Parti'nin 22 Temmuz seçimlerinde elde ettiği başarıda, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda “mağdur edilmesinin” önemli rol oynadığını belirterek, 'Halkın hür iradesini ve demokrasiyi hiçe sayarak dayatmalara ve spekülasyonlara başvuran çevrelerin tavrını kabul etmemiz mümkün değil' diye konuştu.


O makama layık bir isim

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Bolat, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı makamını layıkıyla dolduracağını söyledi. Abdullah Gül'ün Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Bolat, iş dünyasının Gül ismini olumlu karşılayacağını ifade etti. Bolat, son günlerde bazı kesimler tarafından yapılan tartışmaların adeta dayatmaya dönüştüğüne de dikkat çekerek, "Halkın açık iradesini anlamamakta ısrar eden çevrelerin yine spekülasyonlar oluşturmaları demokrasinin ruhuna aykırıdır" dedi.


Taahhütlerin takipçisiyız

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Yalçındağ, mevcut durumda Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olacağının neredeyse kesinleştiğini belirterek, Gül'ün adaylığını ilanın ardından yaptığı konuşmadaki taahhütlerinin takipçisi olacaklarını söyledi. Yalçındağ, bir televizyon programında Gül'ün çok iyi bir Dışişleri Bakanlığı yaptığını, son konuşmasında da uzlaştırıcı mesajlar verdiğini belirterek, "Bizim demokratik terbiyemiz bunun devamını beklemekten başka birşey göstermiyor" dedi.


Yalçıntaş: İş dünyasına güç verir

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Abdullah Gül'ün bir önceki adaylığı sırasında da çok olumlu tepki verdiğini hatırlatarak, "Sayın Gül'ün Cumhurbaşkanı olması özellikle yurtdışına çalışan iş dünyasına güç kazandırır" dedi. Gül'ün hem Başbakanlık hem de Dışişleri Bakanlığı yapmış tecrübeli bir devlet adamı olduğunu ve dış dünya ile çok olumlu ilişkiler kurmuş bir şahsiyet olduğunu hatırlatan Yalçıntaş, "Türk Dışişleri her zaman, yurtdışında iş yapan Türk işadamlarının yanında olmuştur. Sayın Gül Cumhurbaşkanı olursa biz iş âlemi olarak, Sayın Gül'ün bakanlığı döneminde verdiği bu desteğin Cumhurbaşkanlığı döneminde artarak devam edeceğine inanıyoruz. İşadamı için devletin kendi yanında olduğu hissetmek son derece önemli. Bu onu iş yaptığı yerde çok güçlü kılar" dedi.


Başarılı ve tarafsız olur

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak "Abdullah Gül süper bir cumhurbaşkanı olur" dedi. Yeni Şafak'a konuşan Boydak "Abdullah Gül'ün adaylığı beklenen bir gelişmeydi. Halkımız olumlu puan verdi. Genel seçimlerde Gül'ün adaylığının doğru bir karar olduğu ortaya çıktı. Gül başarılı bir cumhurbaşkanı, tarafsız bir cumhurbaşkanı olacaktır" diye konuştu.






17 yıl önce