|

İşadamları sonuçtan memnun

Patronlar genel seçimleri ezici bir üstünlükle kazanıp, iktidarını koruyan AK Parti'nin sandıktan, oyların büyük çoğunluğunu alıp güven tazeleyerek çıkmasını "istikrarın devamı" olarak yorumladı.

Eylem Şimşek
00:00 - 23/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 02:18 - 23/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
İşadamları sonuçtan memnun
İşadamları sonuçtan memnun

Dün yapılan genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ezici bir çoğunlukla yeniden iktidarını korumasını iş dünyasında memniyetle karşılandı. AK Parti'nin oyların yüzde 50'ye yakınını almasını "istikrarın" devamı olarak yorumlayan patronlar, seçim tablosunun büyük oranda ortaya çıkmasından sonra Yeni Şafak'a görüşlerini açıkladı. AK Parti'nin yeniden tek başına iktıdar olmasının, ekonomik programın ve istikrarın devamı olarak algılanması gerektiğini belirten işadamlarına göre bu başarının ardında seçmenin istikrarı istemesinin yanı sıra hükümetin ekonomideki başarıları da etkili oldu. AK Parti hükümetinden istikrarın devamını bekleyen patronların seçim sonrası Yeni Şafak'la paylaştığı görüşleri şöyle:


  • Faruk Süren (Galatasaray Spor Kulübü Eski Başkanı)
    Batı standartları şart

    Geçmiş hükümetin ekonomik performansı müthişti. Ekonomi sadece rakamla ifade edilemez. Bu işin sosyal kısımı da vardır. Geçmiş hükümet bu noktada buna fazla çare bulamadı. Umutsuz gençliğin olmaması lazım. İşsizliğin biran önce ortadan kaldırılması lazım. Atatürk'ün düşüncesinin özüne devam olarak, batı standardını yakalamak bizlerin görevidir. Devlet millet için vardır düşüncesini benimseyelim diyorum. Bundan sonra umarım bunlar gerçekleşir. Beklentim bunlardan ibarettir


  • Salih Esen (Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı):
    Özgün Anayasa

    Yeni dönemde birinci sırada seçim sistemin değiştirilmesi, yani anayasa değişikliğinin özgün hale getirilmesini; ikinci sırada ise ekonomideki istikrarın aynen devam etmesini bekliyorum.


  • Hamdi Akın (Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı)
    Artık Türkiye'nin önünde durulmaz

    Seçim sonuçları gösteriyor ki, aşağı yukarı eski meclis bir parti fazlayla aynen oluşacak gibi. AK Parti tek başına hükümet kuracak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşma sağlanırsa 4 yıl boyunca Türkiye'nin önünde durulamaz.



  • Abdurrahim Albayrak (Altur Turizm Yönetim Kurulu Başkanı)
    Sonuç belliydi istikrar kazandı

    Sonuçlar AK Parti'nin yeniden iktidara geldiğini gösteriyor. Türkiye için yeni hükümetimiz hayırlı olsun. İstikrar bu dönemde de devam edecektir. Zaten herkes bu sonucu bekliyordu. Türkiye için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar.


  • İhsan Kalkavan (Memorial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı)
    AK Parti çok doğru bir yolda yürüyor

    Son günlerdeki agresiflikler AK Parti'ye yaradı. AK Parti hükümetinden hiç bir beklentim yok, istikrarı devam ettirsinler yeter. AK Parti çok güzel yolda ve bunun devamını diliyorum. İnanıyorum ki yeni hükümetle her şey sırasıyla düzene girecektir.


  • Levent Kızıl (Bursaspor Eski Başkanı ve Beşken İnşaat Yön.Bşk.)
    İstikrara verilen büyük destek

    Bu seçim sonucu, Türkiye'deki son zamanlarda oluşan ekonomik istikrara insanların verdiği büyük destektir. Bundan sonra da bu istikrarın aynen devam edeceğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşma sağlanırsa, o zaman Türkiye çok büyük bir fırsat yakalar.


  • Faik Akdil (Aköz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı)
    Turizmde yatırım yapılmalı

    Seçim sonuçları Türkiye'ye hayırlı olsun. Yeni hükümetten beklenti olarak turizmde batıya dönük yatırımlar yapmasını diliyorum. Ve ekonomik istikrarın aynen devamını diliyorum. Halkın bu istikrara karşılık verdiğine inanıyorum.


  • Atalay Şahinoğulu (Nuh Çimento Yönetim Kurulu Başkanı)
    Gereksiz tartışma olmamalı

    Sandıktan çıkan bu sonuç herkese hayırlı olsun. İnanıyorum ki Türkiye bundan sonra ekonomik olarak çok büyük performans sergiler.Lüzumsuz siyasi tartışmalarla bu performansın, ülkedeki bu gelişmenin engellenmemesi gerektiğini düşünüyorum.


  • Adnan Polat (Galatasaray 2. Başkanı ve Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkanı)
    İstikrara devam

    Yeni hükümetin huzur barış ve dostluk sağlamasını diliyorum. Türkiye'nin 'devlet millet için vardır' mantığına dönmesi lazımdır. Bu ülkenin artık millet olmasını arzu ediyorum. Yeterki siyasi istikrar devam etsin. O zaman her şey yolunda gider. Türkiye'nin ekonomik ve demokratik olarak çok iyi bir yere gelmesi lazım. Yeter ki biz standardımızı yükseltebilelim.


  • Hadi Türkmen (İşadamı)
    Demokrasi zedelenmesin

    Neticede Türkiye'de seçim şartları değişse de, seçim sonuçlarına bakmak lazım. Gerçekleri görmek, istikrarın önündeki ana konuları çözme noktasında gitmek lazım. Yenilgiyi hazmedemeyenlerin, demokrasiyi zedeleyecek şeylerden uzak durması lazım.


  • Semih Haznedaroğlu (Kutulutaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi):
    Başarı kazandı

    Genel seçim sonuçları, AK Parti yöneticilerini çok motive etmiş olsa gerek. Ekonomide başarılı olduklarından dolayı ve önümüzdeki yıllar için de daha güzel işler yapacaklarına inandıkları için insanlar AK Parti'ye oy verdiler.


  • 17 yıl önce