|

İsrail Türk mallarını boykot ediyor!

Gazze'ye yapılan operasyonlar nedeniyle 400'den fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesi sonucu Türkiye'de başlatılan İsrail mallarına boykot kampanyasına İsrail'den karşılık geldi

.
00:00 - 22/07/2014 Salı
Güncelleme: 14:49 - 22/07/2014 Salı
Yeni Şafak
İsrail Türk mallarını boykot ediyor!
İsrail Türk mallarını boykot ediyor!

İsrail'in Gazze'ye yaptığı operasyonlar nedeniyle Türkiye'de başlatılan İsrail mallarına boykot kampanyasına İsrail'den karşılık geldi. Rami Levi ve Blue Square, Türk firmalarının ürünlerini raflarından kaldıracaklarını, ancak Türkiye'de üretilen ama kendi markalarını taşıyan ürünleri, stokları bitene kadar satmayı sürdüreceklerini de kaydetti.

Brand For You'nun CEO'su Rafi Sheffer de Türkiye'deki üreticilerle bağlarını kesmeleri konusunda henüz bir karar almadıklarını söyledi. İsrail'deki en büyük süpermarket zinciri Super Sol'un de boykot uygulamasına katılması da bekleniyor. Şirket, Türk mallarının çok daha ucuza gelmesine rağmen, İsrail''e düşman bir ülkenin mallarını satmanın ilkelerine aykırı olduğunu iddia etti.

Gazze'ye yapılan operasyonlar sonucu sivil kayıpların 400'ü geçmesi sonucu sosyal medyada İsrail mallarına boykot çağrıları yapılmıştı. Türkiye'de 4'ü büyükşehir 13 belediye Coca-Cola ve İsrail ürünlerinin satışını yasaklamıştı.

10 yıl önce
default-profile-img