|

İstanbul'un artıları Finans Zirvesi'nde

Active ACADEMİ tarafından düzenlenen Finans Zirvesi'nin 5'incisi bugün başlıyor. Zirvede İstanbul'un avantajları masaya yatırılacak

İstanbul
00:00 - 5/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 23:46 - 4/12/2007 Salı
Yeni Şafak
İstanbul'un artıları Finans Zirvesi'nde
İstanbul'un artıları Finans Zirvesi'nde

Active ACADEMY'nin 2003 yılından bu yana düzenlediği ve artık geleneksel hale gelen Finans Zirvesi'nin beşincisi, 5-6 Aralık'ta "Finans merkezi: İstanbul" ana temasıyla Swissotel'de gerçekleştirilecek.

Her yıl olduğu gibi bu sene de çok önemli konuların ele alınacağı Zirve; TBB Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in açılış konuşmalarıyla başlayacak. Zirve'nin ilk gününde, "İstanbul'un rekabetçi avantajları ve beklentiler", "İstanbul'un dünya finans merkezleri ile karşılaştırmalı analizi" ve "Finans merkezi olmanın makro ve mikro koşulları" başlıklı konular ele alınacak. Standard & Poor's Avrupa Mahalli ve Bölgesel İdareler Derecelendirme Bölümü Kıdemli Direktörü Myriam Fernandez de Heredia da, yer alacağı özel oturumda gündemin en önemli konularından birine ışık tutarak "Dünyada ve Türkiye'de Kamu Sektörü ve Derecelendirmeler" başlıklı bir konuşma yapacak.

İkinci gün, Türkiye'nin makroekonomik görünümünün belirlenip, bu tablo içinde İstanbul'un avantaj ve dezavantajlarının ortaya çıkarılacağı açılış konuşmalarıyla başlayacak. Zirveyle ilgili detaylı bilgiyi www.finanszirvesi.com adresinden alabilirsiniz.


16 yıl önce