|

Kartta isyan var

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKODER), bankaların tüketicilerden haksız yere para kesintileri yaptığını iddia ederek, vatandaşları kredi kartı kullanmamaya davet etti.

İha
00:00 - 13/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 14:07 - 13/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Kartta isyan var
Kartta isyan var

Levent''te bir banka önünde basın açıklaması yapan TÜKODER Başkanı Şükran Eroğlu, Rekabet Kurulu''nun 12 bankaya Rekabetin Korunması Kanunu''na aykırı bulunmaktan ceza yağdırdığını ifade ederek, ''Biz yıllardır bankaların bizlerin sırtından büyük paralar kazandığını, son yıllarda yapılan açıklamalardan işletme giderlerinin yüzde 65''ine yakın kısmını tüketicilerden aldıkları paralarla karşıladıklarını ve tüketici haklarını hiçe saydıklarını söyleyip duruyoruz. Ne kadar haklı olduğumuzu yapılan soruşturma ve verilen cezalar kanıtlanmış oldu'' dedi.

Bankaların soygun düzeni kurduklarını iddia eden Eroğlu, ''Bankalar kendi kazanç ve menfaatleri uğruna hizmet anlayışını bir tarafa bırakıp, soygun düzeni kurdular. Tüketicilerin sırtından kazandıkları haksız paralar o kadar ağızlarının suyunu akıtıyor ki, durmadan yeni isimler altında kesintiler yaratıp, paralar tahsil ediyorlar. Tüketiciler olarak artık soyulmak, istismar edilmek ve mağdur olmak istemiyoruz'' diye konuştu.

"BANKALARA GİTMEYİN"

13-14 Mart tarihlerinde bankalara gitmeyeceklerini ifade eden Eroğlu, ''Bankalara gitmeyeceğiz. İnternet üzerinden ve ATM''lerden hiçbir işlem yapmayacağız ve kredi kartlarımızı kullanmayacağız. Bu haksız uygulamaların devam etmesi durumunda bizler de örgütlü ve kararlı mücadelemizi sürdürerek bankalar önünde oturma eylemleri yapacak ve bankaları protesto edeceğiz'' dedi.

Vatandaşın parasının yastık altında daha güvenli olduğunu söyleyen Eroğlu, ''Bankalarda açtığımız vadesiz mevduat hesaplarından hesap işletim ücreti, komisyon, gider vergisi, BSMV, KKDF vs. isimler altında devamları para alınmaktadır. Banka bir yandan bizim paramızı işleterek para kazanırken, diğer yandan bizden de para almaya devam etmektedir. Bu kesintiler devam ederse hesaplarımızı kapatacağız'' diyerek tepki gösterdi.

11 yıl önce