|

Katar''dan 20 milyar dolarlık ilgi

Cahit Saraçoğlu
00:00 - 24/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:09 - 23/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Katar''dan 20 milyar dolarlık ilgi
Katar''dan 20 milyar dolarlık ilgi

Petrol ve doğalgaz yatağı Körfez ülkelerinin Türkiye''de enerji, gayrimenkul ve liman yatırımlarına ilgisi artıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci''nin hafta başı Katar''da yaptığı temaslarda Türkiye''deki 20 milyar doları bulması beklenen yatırımları görüştü. Katarlı yatırımcıların listesinde Derince Limanı, Yatağan termik santrali, Afşin-Elbistan santrali ve ihale ilanında olan İstinye''deki Borsa İstanbul''un önündeki arsa da bulunuyor.

PROJELER TANITILDI

Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, Özelleştirme İdaresi Başkanvekili (ÖİB) Ahmet Aksu''nun özelleştirme projeleri konusunda Katarlı yetkililere bilgilendirme yaptığını kaydetti. Katar Yatırım Başkanlığı''na (Qatar Investment Authority) Türkiye''de özelleştirmeye çıkarılan gayrimenkuller hakkında bilgi verildiğini ifade eden yetkililer, bu kapsamda Katarlı yatırımcıların bu sektörlere olan ilgilerinin ortaya çıktığını anlattılar.

Yatırım ekibi geliyor

Türkiye''ye kısa sürede Katarlı yatırım ekibinin gelmesi bekleniyor. Katar temaslarında üst düzeyde kararlar verildiği, önümüzdeki günlerde teknik düzeyde görüşmelerin başlayacağı kaydedildi. Bu kapsamda özelleştirme portföydeki varlıkların tamamı hakkında Katarlı yatırımcılara bir sunum yapıldığı ifade edilirken, Katarlı yatırımcıların Türkiye''deki yatırım alanlarına olan ilgisinin yüksek olduğu belirtildi.

10 yıl önce