|

Katil İsrail'e denizden ambargo

Gazze katliamı İsrail'in dünyayla bağını kopardı. Uçak uçmayan, turizm rezervasyonları iptal edilen ülkenin limanlarına cruise gemileri de yanaşmıyor. Rota Yunanistan ve Türkiye'ye kırıldı

Sabah
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 10:12 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Katil İsrail'e denizden ambargo
Katil İsrail'e denizden ambargo

İsrail'in yüzlerce kişiyi katlettiği Gazze saldırısı ülkenin dünyayla bağlarını kopardı. Küresel havayolu şirketlerinin uçuşlarını, turizm firmalarının ise rezervasyonlarını "güvenlik" nedeniyle askıya aldığı İsrail'e artık gemiler de yanaşmıyor. Dünyanın en büyük cruise firmalarından Regend Seven Seas Cruises, Oceania Cruises ve Aida Cruises İsrail seferlerini iptal etti. İlk haber ise Aida Cruises'dan geldi. Almanya merkezli şirket, yolcu ve çalışanlarının güvenliği nedeniyle İsrail'e yaptığı seferleri eylül sonuna kadar iptal ettiğini açıkladı.

İptalleri Yahudiler yapıyor

İsrail seferlerini iptal eden diğer iki şirket ise ABD merkezli. Regend Seven Seas Cruises şirketi destinasyonlar arasından İsrail'in Hayfa Limanı'nı çıkardı. Şirket ayrıca rota değişikliğine gideceğini açıkladı. Bir diğer Amerikan taşımacılık firması Oceania Cruises ise 8 Eylül'de gerçekleştireceği Hayfa aktarmasını iptal etti. Oceania Cruises, rotasını Hayfa yerine Yunanistan'da Mikanos, Türkiye'de ise Antalya'ya doğru kıracak. İsrail'e gitmeme kararı alan şirketlerin ortak özelliği ise sahiplerinin İsrail kökenli olması. Aida firmasının ana ortağı ABD'li Carnival Corporation'ın sahibi 6.1 milyar dolarlık servetiyle ABD'nin en zengin işadamlarından Micky Arison, İsrail vatandaşı. Regend Seas Cruises ve Oceania Cruises'un ana ortağı da Polonya göçmeni Yahudi işadamı Leon Black.

10 yıl önce
default-profile-img