|

KDV iadelerine kolaylık geliyor

Cahit Saraçoğlu
00:00 - 24/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:03 - 23/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
KDV iadelerine kolaylık geliyor
KDV iadelerine kolaylık geliyor

Bütün ihracatçıların beklediği KDV iadesi tebliğinde kolaylık getirecek uygulama hazır. KDV Tebliği''nde yapılacak değişiklikle ihracatçılar açısından özellikle ihracat iadelerinde fatura sorgulamalarında çok daha hızlı şekilde sisteme sadeleştirmeler getirilecek. İndirimli orana tabi mal satan firmalar açısından da iadeler sadeleştirilecek.

MÜKELLEF RAHATLAYACAK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek''in gündeme getirdiği ''KDV konusunda önemli bir değişiklik getireceğiz'' sözlerinin arkasında ne olduğu ortaya çıktı. Maliye Bakanlığı KDV Tebliğini tek hale getirecek düzenlemeyi tamamladı.

KDV iadelerinde de sistemi basite indiren ve kolaylaştıran bir tebliğ hazırlandı. Böylece iade sisteminde kolaylıklar sistemi hızlandıran, mükellef açısından rahatlık getiren bir düzenleme olacak. Daha önce koda girme ve koddan çıkma konularında sıkıntı vardı.

KURALLARDA NETLİK

Hatta illerin bile uygulamalarının birbirlerinden farklı olduğuna dikkat çeken bürokratlar, ''Koda giriş çıkış konusunda yeknesaklık getirilecek. Kurallar net olarak kurulacak. Kod uygulamasının temel amacının, vergi kayıp - kaçağını ve haksız yere vergi iadesi alınmasını önlemek olduğuna işaret eden bürokratlar, ''Amacı makul ama işleyişinde ciddi sorunlar var. Bazı mükellefler, yeterli araştırma ve inceleme yapılmadan koda alınmakta, ardından düzenlediği faturalar geçersiz kabul ediliyordu.


10 yıl önce