|

KİPTAŞ Hadımköy konutlarında kuralar çekildi

KİPTAŞ tarafından Hadımköy'de inşa edilecek 1544 konut için 77 bin 245 kişi müracaat etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla düzenlenen törende ev sahipleri kurayla belirlendi. Kurada isimleri çıkanlar büyük mutluluk yaşadı.

Dha
00:00 - 19/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:04 - 19/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
KİPTAŞ Hadımköy konutlarında kuralar çekildi
KİPTAŞ Hadımköy konutlarında kuralar çekildi

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende 1544 konut noter huzurunda çekilen kurayla sahiplerini buldu. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve konut sahibi olmak için müracaatta bulunan vatandaşlar katıldı.

Hadımköy Konutları 3. Etap projesinde ilk etapta satışa çıkarılan ve kurayla belirlenen bin 544 konut için 77 bin 245 kişi müracatta bulundu. Rekor düzeyde sayıya ulaşan müracaat edenler arasından kazananlar büyük mutluluk yaşadı.

"HEDEF, ON BİN KONUTLUK PROJEYİ TAMAMLAYABİLMEK"

Törende bir konuşma yapan Kadir Topbaş, 77 bin 245 müracaatın kendilerine olan güvenin ve umudun duygusu olduğunu söyledi. Konuşmasında "Sosyal konut ve daha çok hizmet bizim işimiz" diyen Topbaş, "Hedefimiz, bundan sonraki süreçte 10 bin konutluk projeyi tamamlayabilmektir. Şu anda satışa çıktığımız Hadımköy'deki bu alanı KİPTAŞ olarak özel bir şahıstan alarak bu konutları yapmaktayız. Dar gelirlilik esasının öncelik olduğunu altını çiziyorum. Burada gerçek anlamda ihtiyaç sahipleri esas alınmalı. Burada kimseye bir ayrıcalık yok, noter huzurunda çekilişler yapılıyor. Bu konutlar okuluyla, ibadet alanlarıyla, otoparklarıyla, spor kompleksleriyle bütün alt yapılarıyla mükemmel bir yaşam alanı haline getirildi. Bu konutlar asla kar amacıyla yapılmıyor" ifadelerini kullandı. Kurayla konut sahibi olacaklara hayırlı olsun temennisinde bulunan Topbaş, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'dan daha fazla konut yapılmasını istedi.

İLK TALİHLİLER İÇİN ÇEKİLİŞİ KADİR TOPBAŞ YAPTI

Konuşmaların ardından konutlar için Beşiktaş 25. Noter Nihat Beyan huzurunda çekiliş yapıldı. İlk 30 konutun çekilişi için butona Kadir Topbaş bastı. Satışa çıkarılan konutların sahipleri çekilişle belli olurken vatandaşlar meraklı gözlerle ekranları takip etti. Adının okunmasıyla büyük mutluluk yaşayan İlhan Demirkol, adlı vatandaş, "Bir tane üniversite mezunu oğlum var, onu evlendireceğiz. Ev olmadan da evlendiremiyoruz. Çok mutluyum Buna kim vesile olduysa Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. Allahım herkesi sevindirsin" diye konuştu.

Özellikle dar gelirli vatandaşlar için yapılan 84 metrekarelik (2+1) daireler 96 bin lira karşılığında sahiplerinin olacak. 120 aya kadar vade ve 655 lira'dan başlayan taksitlerle ev sahibi olma fırsatı sunan projede konutların 18 ay sonra sahiplerine teslim edileceği kaydedildi.

10 yıl önce