|

Konut müjdesi

KİPTAŞ''ın Hadımköy''de yaptığı 10 bin sosyal konut projesinin bin 544 konutluk ilk etap kuraları çekildi. Yaklaşık 80 bin kişiden başvuru geldiğini belirten Topbaş, yüksek talebin kendilerine duyulan güvenin göstergesi olduğunu söyledi. Topbaş, dar gelirlilere yeni bir 10 bin konutluk projenin daha müjdesini verdi.

Behlül Çetinkaya
00:00 - 20/04/2014 Pazar
Güncelleme: 18:56 - 19/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Konut müjdesi
Konut müjdesi

KİPTAŞ''ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş''ın talimatıyla başlattığı Hadımköy''deki 10 bin konutluk sosyal konut projesinin ilk etabı olan bin 544 konut için kura çekilişi gerçekleştirildi. İstanbul''da çok ciddi sosyal konut ihtiyacı olduğunu ve görevlerinin bu sorunu çözmek olduğunu belirten Başkan Topbaş, özel inşaat sektörüne de ''Sosyal konuta yönelin'' tavsiyesinde bulundu. İlk etap için 80 bin başvuru olduğunu belirten Topbaş, talebin fazla olmasının kendilerine duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirterek, yeni bir 10 bin konutluk sosyal projenin daha yapılacağı müjdesini verdi.

KİPTAŞ''A YENİ PROJE TALİMATI

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi''nde gerçekleştirilen kura töreninde konuşan Topbaş, ''Gönlümüz istiyor ki, insanlarımız kira öder gibi şartlarla konut edinme imkanı bulsun'' dedi. Dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacın gidermek için daha fazla çalışma kararı aldıklarına vurgu yapan Topbaş, ''KİPTAŞ Genel Müdürü''ne talimat verdim. 10 binlik konutun arkasından yeni 10 binlik konutlar üretmek için. Bizim görevimiz İstanbulluların ihtiyaçlarını gidermek'' diye konuştu.

MÜRACAATTA DAR GELİRLİLİK ESAS

Hadımköy''deki KİPTAŞ''ın yapacağı konutlara yakın yere metro yapılacağını da müjdeleyen Topbaş, müracaatlarda öncelikli olarak dar gelirlilik şartının arandığına değindi. Hadımköy konutlarının sosyal donatı alanları, okulu, çarşısı, camisi ve yeşil alanlarıyla modern bir yerleşim olacağının altını çizen Topbaş, ufak bir çarşısı da olacak projenin sadece barınma ihtiyacını karşılamayacağını söyledi. Topbaş, ''Bizim paraya ihtiyacımız yok. Bu konutları kar etmek amacıyla yapmıyoruz. 18 ayda tamamlanacak. Eğer tamamlanmazsa KİPTAŞ ödeme yapacak'' şeklinde konuştu.

10 yıl önce