|

Korsan taksiyi ancak caydırıcı ceza durdurur

Korsan taksi sorununun çığ gibi büyüdüğünü ifade eden İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, “Korsanı caydırmak için 5 bin TL ceza verilmeli”dedi.

Aa
00:00 - 3/01/2010 Pazar
Güncelleme: 22:53 - 2/01/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Korsan taksiyi ancak caydırıcı ceza durdurur
Korsan taksiyi ancak caydırıcı ceza durdurur

Korsan taksi olgusunun büyük bir haksızlık olduğunu belirten Kaçanoğlu, korsan taksinin yakalanması durumunda müşteri ve şoföre 5 bin TL para cezası kesilmesi gerektiğini vurguladı. İstanbul'da 18 bin taksi ve 30 bin şoförün bulunduğunu belirten Kaçanoğlu, 30 bin şoförün de 250 bin kişiye ekmek götürdüğünü söyledi. 'Binlerce esnafın, 1970'li yıllardan bu yana işlerini ve aşlarını çalan, illegal çalışan, ne olduğu belirsiz olan 'korsan' taşımacılığın sona erdirilmesini istiyoruz' diyen Kaçanoğlu, insanların yasalara uygun taksi işletmeciliği yapmaları için, Karayolları Trafik Kanunu'nda tarif edilen ticari otomobile sahip olması, son vergi kanunu hükümlerine göre, basit usul veya gelir vergisi mükellefi olması ve esnaf odasına kaydının bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Kaçanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Korsan araba yakalandığı zaman müşteriye ve şoföre 5 bin TL para cezası kesilmeli. Bu 'rent a car' adı altında yapılıyorsa 20 bin TL ceza verilmeli.'



14 yıl önce