|

Kriz beklentimiz yok

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, kriz beklentisi içerisinde olmadıklarını belirterek, "Yatırımcı soru işaretini sevmez. Türkiye'ye yatırım yapan kurumlar, dünya devleri, uzun vadeli bakıyorlar" dedi

Antalya
00:00 - 4/05/2008 Pazar
Güncelleme: 01:50 - 4/05/2008 Pazar
Yeni Şafak
Kriz beklentimiz yok
Kriz beklentimiz yok

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Türk ekonomisinde kriz beklentilerinin olmadığını söyledi.

Bilkent ve Sabancı Üniversiteleri tarafından düzenlenen "MBA Forum 2008" toplantısına katılmak üzere Antalya'ya gelen Şahenk, ülke ekonomisiyle ilgili bilgiler verdi. Şahenk, "Bizim bir kriz beklentimiz yok. Türkiye'nin son 6-7 yılındaki

başarılara imza atan değişimlerin ve ekonomik yönetimin devam ettiği sürece, Türkiye'nin bu yolda devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

DÜNYA DEĞİŞİYOR

Türkiye'nin potansiyelinin çok yüksek olduğunu, çok daha iyi şeyler yapmak için sabırsızlandığını, dünyanın değiştiğini ve değişmeye devam ettiğini belirten Şahenk, "Dünyada bizim bölgemiz bilhassa çok daha önem kazanıyor. Türkiye'nin potansiyelinin iyi değerlendirileceğine inanıyorum. Grup olarak Türkiye'nin de dışında bölgesel bir büyümeye geçtik. Bankacılık, otomotiv faaliyetleri, hem de inşaatta önemli faaliyetlerimiz var. Türk kurumları, yurt dışında büyük markalardan farksız. Bizim insan kaynağımız onlar kadar iyi. Hatta bazı konularda biz daha iyiyiz” dedi.

MARKA BECERİSİ MÜTHİŞ

Türk kurumlarının marka yönetimi ve marka yaratma becerisinin çok iyi olduğunu belirten Şahenk, “Bu çok müthiş. Yurt dışına gittiğimizde çeşitli sektörlerinde kurumların levhalarını ilanlarını, onların yaptığı işleri görmek göğsümüzü kabartıyor. Atacağımız her adımın Türkiye'ye faydası olacak. Türkiye daha iyi olduğu sürece bizler de daha iyi olacağız" dedi.

Şahenk Türkiye'nin dünyayla iç içe yaşayan bir ekonomisi olduğunu, dünyadaki değişimlerin, bu konudaki gerçeklerin Türkiye üzerinde de baskı oluşturduğunu vurguladı.

REFORMLAR SÜRÜYOR

Ekonomi yönetiminin aynı heves ve karalılıkla işlerini devam ettirdiğini ifade eden Şahenk, reformların kesintiye uğradığı şeklindeki görüşleri paylaşmadığını kaydetti. Yatırımcının soru işaretini sevmediğini, bilinmeyen ortamdan hoşlanmadığını anlatan Şahenk, "Yatırımcı soru işaretini sevmez. Bilinmeyen ortamdan hoşlanmaz. Türkiye'ye yatırım yapan kurumlar dünya devleri, uzun vadeli bakıyorlar” dedi.


Enerjiye 700 milyon dolar yatıracaklar

Afken Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, enerjiye 700 milyon dolar yatıracaklarını bildirdi. Üç sene içinde enerji yatırımlarını tamamlayacaklarını belirten Akın, "Hidroelektrik konusunda 350 MW'lık bir enerji yatırımımız var. 100 milyon dolara mal olacak bu projemiz 2008 senesinde tamamlanacak. Ülkenin 20 ayrı yerinde hidroelektrik enerjisi, küçük güneş santralleri ve yenilenebilir enerji şeklinde yatırımlarımız olacak. Bunlar arasında rüzgar da olacak. Hatay civarında 100-150 MW da rüzgar santrali yapacağız. Enerji yatırımlarımız toplamda 650-700 milyon doları bulacak" dedi. Enerjinin yanında otel yatırımlarına da devam ettiklerini dile getiren Akın, şu ana kadar İstanbul'da 2, Eskişehir ve Girne'de de birer otel açtıklarını kaydetti. Bu sene Trabzon ve Gaziantep'te ikişer, Trabzon'da da bir otel açacaklarını aktaran Akın, yıl içinde de Bursa ve İzmit'te temel atacaklarını bildirdi.




16 yıl önce