|

Krizi biz yönettik başkaları değil

Hükümetlerini krizi iyi yönetememekle suçlayanların ülkeyi krize sokup IMF'ye el açtırdığını söyleyen Maliye Bakanı Şimşek, 'Bu krizi biz yönettik, başkaları gelip yönetmedi' dedi

Cihan
00:00 - 28/12/2009 Pazartesi
Güncelleme: 22:30 - 27/12/2009 Pazar
Yeni Şafak
Krizi biz yönettik başkaları değil
Krizi biz yönettik başkaları değil

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti hükümetini krizi iyi yönetmemekle suçlayanların, memleketi krize soktuktan sonra IMF'ye al avuç açıp yalvardıklarını söyledi. Şimşek, "Bizi krizi iyi yönetmemekle suçluyorlar, kendi dönemlerinde dünya günlük gülistanlık iken, bu memleketi krize sokmuş olanlar, krize soktuktan sonrada hemen gidip IMF'ye el açıp yalvaranlar, IMF'nin empoze ettiği bütün koşulları kabul edenler, bize diyorlar ki, 'Siz bu krizi iyi yönetemediniz' Allah'a çok şükür bu krizi biz yönettik, başkaları gelip yönetmedi" diye konuştu.

BEN ÇOK RAHATIM

Bakan Şimşek, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda, "Ben bu konuda çok rahatım. Krizi kötü yönettiysek, nasıl oluyor da, Türkiye kredi notu 2 kademe artan tek ülke oluyor. Nasıl oluyor da 54 ülkenin de notu düşerken bizim notumuz artıyor. Bu nasıl oluyor, bunu bir açıklasınlar. Tamam, çıkıp açıklasınlar, o zaman kabul edelim. Bunun mantığını ortaya koysunlar. Biz kabul edelim." Şimşek, ekim ayından itibaren sanayi üretiminin artışa geçtiğini belirterek, "Kasım ayında bayram ve diğer tatiller nedeniyle biraz etkilendi, onlar mevsimseldir.

İHRACATIMIZ ŞAHLANACAK

Göreceksiniz, aralık ayında ihracat şahlanacaktır. Sanayi üretimi yukarı doğru çıkmaya devam ediyor, kapasite kullanımı aynı şekilde. Ekonomide kriz etkiler geride kalacak, üretimin ve istihdamın arttığı döneme girmiş durumdayız" diye konuştu. Her zaman gündeme getirilen konulardan birinin de, memlekettin satılması olduğuna dikkat çeken Şimşek, 2002 yılından önce satılan şirketler hakkında iki sayfalık bir liste çıkarttığını dile getirdi.

DEMİRBANK'I KİM SATTI?

Şimşek, muhalefetin, 'Bankaları yabancılara sattınız' dediğini belirterek, şöyle konuştu; "Demirbank'ı İngiliz HCBC'ye satan biz miyiz? Sadece o mu değil, onların döneminde yağ firmaları da satıldı. Aymar Yağ Sanayi'yi Hollanda'ya sattılar. Bunları basit örnek diye söylüyorum. Yapılanlar doğrudur ama yaptıklarına sahip çıkacaklarına, çıkıp slogan atıyorlar. Milliyetçilik böyle ölçülemez. Biz en milliyetçiyiz. "


Yeni yılın ilk haftası düğün var

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir hafta önce nişanlandığı ve çok konuşulan mustakbel eşi mimar Esra Kara'yı Gaziantep'te tanıştırmak istediğini belirtti. Bakan Şimşek, nikahın 8 Ocak 2010 günü mütevazi olacağını belirtilirken nikah şahidinin ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacağı kaydedildi.


14 yıl önce