|

Kurbanlıklar görücüye çıktı

Ankara'da kurbanlıklar görücüye çıktı. Elmadağ ilçesinin Hasanoğlan mahallesinde küçük ve büyük hayvanlar alıcılarını bekliyor.

Cihan
00:00 - 16/09/2013 Pazartesi
Güncelleme: 16:22 - 16/09/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Kurbanlıklar görücüye çıktı
Kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban Bayramı'na bir ay kala vatandaşı kurbanlık alma telaşı sarmaya başladı. Erken kurban almanın avantajlı olduğunu düşünenler hayvanlarını şimdiden seçip ayırtıyor.Kurbanlık hayvan ister ayakta pazarlık usulüyle istenirse belirlenen rayiç bedel üzerinden kilo fiyatıyla alınabiliyor. Alımlarda dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise hayvanın kimliği olarak bilinen küpeleri ve kazma diye tabir edilen dişlerinin çıkmış olması.

Kilo fiyatıyla almak daha avantajlı

Alıcı kilo fiyatıyla almanın daha avantajlı olduğunu düşünüyor. Çünkü kilo ile yapılan alış verişte aldanma riski olmuyor. Kurban için alınacak hayvan alıcı tarafından belirleniyor kaporası verilip ayırtılıyor.

Kurbanını şimdiden alan bir vatandaş 'Bütçemize uygun şimdiden alırsak daha iyi tartı ile olduğu için o bizi aldatmayacak biz onu aldatmayacak. Belediyenin koymuş olduğu raiç bedel neyse onu biz karşılıklı birbirimizle helalleşiriz. Bu şekil daha avantajlı öbür türlü arap pazarına giriyosun alan kişiler daha çok hayvandan anlamadığı için satıcıda acik şey değilse pazarlıkta aldanabiliyolar.' diye konuştu

Kurban fiyatları geçen yılla aynı seviyede olduğunu söyleyen bir üretici,'Kurbana bir ay kaldı kurban satışlarımıza başladık yavaş yavaş müşteriler gelmeye başladı. Fiyat artışı da öyle fazla bi artış yok geçen senenin fiyatlarıyla satıyoruz" dedi.

11 yıl önce