|

Maaş isyanı

Lübnan Kamu Çalışanları Sendikası, parlamentodan maaşların yapılanması yönünde karar çıkmamasını protesto etmek için greve başladıklarını duyurdu.

Aa
00:00 - 19/02/2013 Salı
Güncelleme: 18:16 - 19/02/2013 Salı
Yeni Şafak
Maaş isyanı
Maaş isyanı

Lübnan Kamu Çalışanları Sendikası'nın koordinasyon heyeti, kamu çalışanlarının maaşlarının artması ve parlamentodan da bu yönde karar çıkması için süresiz grev başlattıklarını açıkladı.

Başkent Beyrut'taki Riyad Salah Meydanı'nda toplanan yüzlerce kamu çalışanı, maaşlarının ''kamu çalışanlarının ücretlerini yapılandırma kanunu''na uygun olarak yapılandırılmasını talep etti. 

Göstericiler, Kamu Çalışanları Sendikası'nın başlattığı greve destek verdiklerini ifade ederek, öğretmen, emekli olmak üzere tüm kamu çalışanlarının hakları iade edilene kadar grevi sürdüreceklerini belirtti.

Gösteriye katılan Ortaöğretim Öğretmenler Sendikası Başkanı Hana Garib, protestoların yarın ülkenin tüm bölgelerine yayılacağının altını çizerek, grevin sorumluluğunun Lübnan Başbakanı Necib Mikati ve hükümetine ait olduğunu söyledi. Garib, ''Lübnan hükümetinin uyguladığı ayrımcı siyaset karşısında sessiz kalınmaması gerekiyor'' dedi. 

Özel Okul Öğretmenleri Sendikası Başkanı Nimet Mahfud ise Sendikanın geçen sene ''kamu çalışanlarının ücretlerini yapılandırma kanunu''nun bakanlıklar komite toplantısında değil, bakanlar kurulunda görüşülmesi talebini hatırlattı. Mahfud, ''Kanunun, parlamento tarafından acil bir şekilde onaylanması için bakanlar kurulunda ele alınması gerekiyor'' diye konuştu. 

Mahfud, gösterilerin, söz konusu kanun hükümet tarafından onaylanıncaya kadar devam edeceğine dikkati çekti. 

Bu arada, Kamu Çalışanları Sendikası yetkililerinin, Başbakan Necib Mikati ile protesto gösterilerinin askıya alınmasına ilişkin yaptığı toplantının sonuç vermediği kaydedildi.

Lübnan'da kamu sektöründe çalışanların maaşları, 800 Lübnan lirası (532 dolar) ile 2 milyon Lübnan lirası (1300 dolar) arasında değişiyor. 


11 yıl önce