|

Malezya ile STA tamam

Ankara
00:00 - 18/04/2014 Cuma
Güncelleme: 23:24 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Malezya ile STA tamam
Malezya ile STA tamam

Güney Asya bölgesinde ilk Serbest Ticaret Anlaşması (STA) Malezya ile imzalandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, anlaşma ile sanayi ürünlerindeki tüm gümrük vergilerinin en geç 8 yıl sonunda karşılıklı olarak sıfırlanacağını bildirdi.

Bu arada Türkiye''ye çalışma ziyaretinde bulunan Malezya Başbakanı Necip Rezak ile bir araya gelen Başbakan Erdoğan, Malezya ile 1,5 milyar dolar civarında olan ticaret hacmini 5 yıl içinde 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek ''Bununla beraber Karma Ekonomik Komisyon toplantılarını da süratle başlatalım istiyoruz ve ilişkilerimizin geliştirilmesi, derinleştirilmesi yönündeki bu adımlar, süratle bu hedefi yakalamayı da bize sağlayacaktır'' dedi.

1,1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Konuşmasına ''Sevgili kardeşim'' hitabıyla başlayan Necip de ülkesindeki en büyük sağlık hizmetleri sunucusu olan Khazanah''ın Türkiye''deki yatırımlarına değinerek, ''Gelecek sene itibarıyla 20 tane özel hastane açılacak. Malezya tarafından ilave 1,1 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirilecek'' diye konuştu. Necip, iki ülkenin birbirlerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi''nde de (BMGK) destekleme kararı aldıklarına değinerek ''Güvenlik Konseyi''nde umuyorum ki yan yana oturacağız ve birlikte zorlayıcı konularla başa çıkacağız'' ifadesini kullandı.


10 yıl önce