|

Mardin'de dev istihdam

Sinanoğlu Reklam, ABD'li HP ile Mardin'e 100 milyon dolarlık yatırım başlattı. Ali Sinanoğlu,25 bin metrekarelik dijital reklam baskı tesisi kurarak, bin 200 kişiyi işe alacaklarını söyledi.

Sabah
00:00 - 22/09/2013 Pazar
Güncelleme: 10:40 - 22/09/2013 Pazar
Yeni Şafak
Mardin'de dev istihdam
Mardin'de dev istihdam

Sinanoğlu Reklam, dünyanın önde gelen baskı teknolojisi şirketi Hewlett Packard'ı (HP) da yanına alarak Mardin'e tek kalemde istihdam rekoru kırdıracak yatırımın temelini attı. Toplam 100 milyon dolarlık bütçeyle kurulacak olan şirket, dış mekan reklamları ve billboardlar üretecek. 25 bin metrekare büyüklüğünde tesisin inşaatına başlandı. HP'nin hem teknik hem de maddi destek verdiği projeyle Avrupa ve Ortadoğu'nun reklam pazarına girmek isteyen Sinanoğlu Reklam şirketi, İstanbul'daki merkezini de Mardin'e taşımaya karar verdi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sinanoğlu, Mardin'i dünyanın dijital baskı merkezi yapmak istediklerini söyledi. Kalifiye eleman bulmakta sıkıntı çektiklerini belirten Sinanoğlu "Çok sayıda elemana ihtiyacımız var ama bulamıyoruz. Bu nedenle üniversiteyle görüştük. Baskı sektörü için akademik eğitim verecek yüksekokul açılacak" dedi.

2014'te faaliyette

Önümüzdeki dönemde kapasiteyi artıracaklarını kaydeden Sinanoğlu, Mardin'i üreten bir yapıya kavuşturarak göçü tersine çevirmek istediklerini belirtti. Şirketin, iç ve dış mekan için HP makine parkuru ile dijital baskı hizmetleri yaptığını vurgulayan Sinanoğlu, "Türkiye'nin tek yetkili HP baskı merkeziyiz. Öncelikle Avrupa olmak üzere dünyanın pek çok şehrinde dijital baskı çözümleri, tabela üretimi ve uygulaması yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Tesisin 2014'ün ikinci çeyreğinde faaliyete geçeceğini ve yıllık 120 milyon dolarlık ciro hedeflediklerini söyleyen Sinanoğlu "Bu rakam sadece Avrupa pazarı için. Ortadoğu'dan da önemli oranda iş almayı planlıyoruz" diye konuştu.

11 yıl önce