|

Mehmet Ali Yalçındağ Yandex'in Türkiye başkanı

00:00 - 12/07/2012 الخميس
Güncelleme: 01:10 - 12/07/2012 الخميس
Yeni Şafak
Mehmet Ali Yalçındağ Yandex'in Türkiye başkanı
Mehmet Ali Yalçındağ Yandex'in Türkiye başkanı

Eylül 2011'den bu yana Türkiye'de temsilcilik olarak faaliyette bulunan ve bir süredir Türkiye'de tüzel kişilik kazanmak üzere adımlar atan Rusya'nın önde gelen arama motoru Yandex, kote olduğu NASDAQ'a 10 Temmuz 2012 tarihinde Mehmet Ali Yalçındağ'ın, Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve başladığını açıkladı.

Duyuruda, Yalçındağ'ın Yandex.Türkiye'nin stratejik gelişimini yöneteceği ve Yandex marka algısının gelişimine katkıda bulunacağı bildirildi. Açıklamada, Yandex'in Kurucu ve CEO'su Arkady Volozh'un 'Bu işbirliğinin, Yandex'in Türkiye pazarı konusundaki bilgisinin artmasında ve Türkiye'deki kullanıcılarımızın ihtiyaç ve beklentilerine uygun ürünler sunmamız konusunda önemli bir rol oynayacağına inanıyorum' sözlerine de yer verdi.

Mehmet Ali Yalçındağ ise yeni göreviyle ilgili olarak yaptığı açıklamada dünyanın önde gelen internet şirketlerinden birinin bir parçası olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

REKABET AÇISINDAN FAYDALI ALACAK

Yalçındağ, 'Yandex.Türkiye ekibi, geçtiğimiz sene faaliyetlerine başladığından bu yana Türkiye'deki internet kullanıcılarının ihtiyaçlarına yönelik çok kaliteli ürün ve hizmetler sunmayı başardı. Yandex'in Türkiye internet pazarına girmesiyle hareketlenen rekabet, özellikle kullanıcılar açısından çok faydalı oldu ve olmaya devam edecek' dedi. Mehmet Ali Yalçındağ, halen Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdürüyor. Bu arada bu yeni oluşumla Türkiye'de resmi faaliyetlerine başlayan Yandex.Türkiye, bir yerel şirket olarak, vergi kuralları dahil olmak üzere tüm yerel kural, kanun ve yasalara uygun olarak faaliyetlerini sürdürecek.


٪d سنوات قبل