|

Midilli Marina ihalesi Setur'un

00:00 - 5/05/2012 Cumartesi
Güncelleme: 05:32 - 5/05/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Midilli Marina ihalesi Setur'un
Midilli Marina ihalesi Setur'un

Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özelleştirme kapsamında ihalesi yapılan Midilli (Mytilene) Marina, 40 yıl boyunca Setur Marinaları ve Folli Follie Group bünyesindeki Hellenic Duty Free ortaklığı ile işletilecek. Koç Holding'ten yapılan açıklamaya göre Setur, Midilli Adası'nda Yunanlı ortağı Folli Follie Group ile marina işletecek. Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca özelleştirme kapsamında ihalesi yapılan Midilli Marina'da Setur Marinaları bayrağı dalgalanacak.

40 YILLIĞINA ALINDI

Yunanistan'ın Midilli Adası'nda bulunan marina 40 yıl boyunca Setur Marinaları ve Folli Follie Group bünyesindeki Hellenic Duty Free ortaklığı ile işletilecek. Marinada 220 deniz, 35 kara park kapasitesi bulunuyor. Yunanistan'da düzenlenen imza töreninin ardından açıklama yapan Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Midilli Marina'nın teknelerin kullandığı güzergah açısından hem konum hem de marinacılık olarak stratejik bir konuma sahip olduğuna dikkat çekti.

ÖNEMLİ BİR ADIM

Yunan Kültür ve Turizm Müsteşarı Petros Alivizatos imzanın önemli bir adım olduğunu hatırlattı. Setur Genel Müdürü Üstün Özbey de, son üç yıl içinde Yalova ve Kaş Marinalarının da işletilmesiyle marina sayısını Türkiye'de sekize, bağlama kapasitesini ise 4 bin 800'e çıkardıklarını kaydetti.


12 yıl önce